Ramazan gelmeden zamlar geldi!

11 Ayın Sultanı’ olarak adlandırılan ramazan ayına sayılı günler kaldı. Sofralardan eksik edilmeyen ve tüketilen yiyeceklere şimdiden zam geldi. Hurma fiyatları dudak uçuklattı...

Ramazan gelmeden zamlar geldi!
Yayınlanma:

Bu sene 11 Mart’ta başlayacak olan Ramazan ayına hazırlıklar başladı. Ocak ayında asgari ücrete gelen zamdan sonra gıda fiyatlarına da zam gelmişti. Ancak Ramazan ayı öncesinde gıdaya ikinci bir zam daha geldi. Kuru bakliyat, kahvaltılık, süt ve süt ürünlerine ve et fiyatlarına yapılan ikinci zamdan sonra tüketiciler alışveriş listelerinde daha az gıdaya yer verdi.

Marketlerde ve sofralarda ramazan hazırlıkları başladı. Tüketicilerin listesinde ilk sıralarda hurma, zeytin, bakliyat ve et yer alıyor. 2024 Ocak ayından sonra ikinci kez yüzde 25 zam geldi. Tezgah ve raflarda yerini alan hurmalarda fiyatlar cep yakıyor.

Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi hurmanın kilosu geçen sene 250 TL, bu yıl ise ortalama 550 TL oluyor.

Hem sahurda hem de iftar açmak için tüketilen bir diğer gıda ise zeytin... Geçen sene kilosu 110 TL olan zeytin bu sene 330 TL’ye kadar çıktı. Sektörde ki temsilciler mahsülde bir sorun olmadığını büyük firmaların fiyatlarla oynadığını belirtiyor.

Günlük hayatımızda vücudun protein ihtiyacını karşılaması gerekiyor. Ancak et fiyatlarında artış süreklilik gösteriyor. Özellikle kırmızı ete zam yağmuru devam ediyor. 2024 Ocak ayının başında kırmızı etin kilosu 370 TL iken şuan kırmızı etin kilosu marketlerde 520, kasaplarda 650 TL’den başlıyor.

Gıda fiyatlarında ki bu artış restoranlara da yansıdı. Orucunu dışarda açmak isteyen aileleri daha yüksek fiyatlar bekliyor. Geçen sene kişi başı 400 TL olan ramazan menüsü bu sene 800 TL olarak belirlendi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.