Raporlu ilaçlar için hastaneye gitme devri kapanıyor!

Sağlık Bakanlığı, raporlu ilaç kullanan hastaların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bu düzenleme kapsamında, aile hekimlerine raporlu ilaç yazabilme yetkisi verilecek.

Raporlu ilaçlar için hastaneye gitme devri kapanıyor!
Yayınlanma:

Mevcut sistemde, rapor ile düzenli olarak ilaç kullanan hastalar, ilaçları bittiğinde yeniden doktora giderek ilaçlarını reçete ettirmek zorundaydılar. Bu durum, hastanelerde yoğunluğa neden oluyordu. Yeni düzenlemeyle, hastalar artık doğrudan aile hekimlerine giderek ilaçlarını reçete ettirebilecekler. Böylece hastanelerdeki yoğunluk azalacak ve hastalar için süreç daha pratik hale gelecek.

ATV Haber'in aktardığı bilgilere göre, düzenli ilaç kullanan hastaların yaşam kalitesini artırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Aile hekimlerine raporlu ilaç yazma yetkisi verilmesiyle, hastalar artık sadece aile hekimliklerine başvurarak ilaçlarını temin edebilecekler.

YILLIK REÇETE İMKANI

Mevcut uygulamada, doktorlar raporlu ilaçları en fazla 3 aylık süreler için yazabiliyordu. Yeni düzenleme ile birlikte bu süre bir yıla çıkarılacak. Böylece hastalar her 3 ayda bir sadece eczaneye giderek raporlu ilaçlarını alabilecekler, bu da ilaç temin sürecini daha kolay ve hızlı hale getirecek.

İLK AŞAMADA KRONİK HASTALAR

Yeni düzenleme ilk olarak kronik rahatsızlıkları olan hastalara yönelik uygulanacak. Diyabet, hepatit B ve düzenli olarak ilaç kullanan kalp hastaları, aile hekimlerinden raporlu ilaçlarını alabilecekler. İlerleyen dönemlerde bu kapsam genişletilecek ve raporlu ilaç yazılabilen hastalık ve ilaç sayısı artırılacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.