Rize’de ÇAYKUR işçilerinden ses getiren eylem

Rize Meydanı’nda toplanan Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) bünyesinde yılda 6 ay çalışan mevsimlik işçiler, kadro taleplerini dile getirdi. Protestocular, "İşçiler burada, kadro nerede?" sloganları atarak ÇAYKUR'a tepki gösterdi.

Rize’de ÇAYKUR işçilerinden ses getiren eylem
Yayınlanma:

Mevsimlik ÇAYKUR işçisi Emre Yazar, sürekli kadro sorununun çözülmesi yönünde sözlerin dile getirildiğini ancak bir sonuç alınamadığını ifade etti. Yazar, yıllardır devam eden geçici işçi çalıştırma sorununun mağduriyetlere yol açtığını belirtti. Ailelerin dağıldığını ve mağdur olduğunu vurgulayan Yazar, verilen sözlerin yerine getirilmediğini dile getirdi.

ÇAYKUR işçilerinin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için tüm yıl çalışma koşullarının sağlanmasını beklediklerini dile getiren Yazar, şu ifadeleri kullandı: "ÇAYKUR işçileri olarak uzun yıllardır sorunlarımızı kamuoyu ve yetkililerle paylaştık. Verilen sözlere rağmen çalışma şartlarımızda hiçbir değişiklik yapılmamıştır. Babamızın evinde yeni gelin olduk. ÇAYKUR 2022 faaliyet raporunda binlerce boş kadro gözükmektedir. Kanundaki düzenlemeye rağmen kurumumuz bu kadrolara atama yapmamıştır. 6 aylık çalışma süresi bizler için birçok mağduriyete yol açmaktadır."

2.jpg

Yazar, sürekli işçilerle mevsimlik işçiler arasındaki emeklilik farkını da dile getirerek, bu durumun ortadan kaldırılması için yetkililerin projeler geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

Protesto, ÇAYKUR işçilerinin yaşadığı sorunların çözümü için kamuoyunun ve yetkililerin dikkatini çekmeyi amaçladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.