Romeo ve Juliet, Türkiye'nin ardından Yunanistan'da

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni, "Romeo ve Juliet" oyununu birlikte izleyerek, kültürel ilişkileri güçlendirdiler.

Romeo ve Juliet, Türkiye'nin ardından Yunanistan'da
Yayınlanma:

İkilinin Atina'daki buluşması, iki ülke arasındaki işbirliğinin ve ilişkilerin pozitif yönde ilerlediğinin bir göstergesi oldu.

Ersoy, Türk ve Yunan kültürlerinin birbirine yakınlığına vurgu yaparak, her ziyaretin bu ortak kültür farkındalığını artırdığını belirtti. Son dönemde yapılan görüşmelerin, Türk-Yunan ilişkilerinde pozitif bir gündemi öne çıkardığını ve bu durumun ilişkileri olumlu yönde etkilediğini ifade etti.

Turizm alanında işbirliği adımlarının her iki ülke halklarının birbirlerini ziyaretlerine ivme kazandırdığını dile getiren Ersoy, kültürel etkinliklerin artırılması için kararlı olduklarını ve bu yönde adımlar atacaklarını belirtti.

Mendoni ise, liderler arasındaki olumlu havanın devamını temsil eden bu buluşmanın önemine vurgu yaparak, Türk-Yunan ilişkilerindeki olumlu atmosferin sürdürülmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

İki bakan, akşam saatlerinde Türk ve Yunan sanatçıların işbirliği ile sahnelenen Romeo ve Juliet oyununu izlediler. Oyun, Türkçe, İngilizce ve Yunanca dillerinde sergilendi ve sanatseverlerle 19 Mayıs'a kadar Megaro Musiki'de buluşmaya devam edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.