RTÜK Başkanı, eşi ve kızıyla dizi izleyememekten yakındı

Şahin, "Eşimle, kızımla dizi izleyemiyorum. Öyle sahneler oluyor ki hemen kapatıyorum." dedi.

RTÜK Başkanı, eşi ve kızıyla dizi izleyememekten yakındı
Yayınlanma:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen 4. Medya Buluşması İstişare Toplantısı'nda RTÜK Başkanı tarafından yapılan konuşma, yerli dizilere odaklandı. Sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Şahin, "Eşimle, kızımla dizi izleyemiyorum. Öyle sahneler oluyor ki hemen kapatıyorum." şeklinde ifade etti.

Toplantıda, "Bu dizi şu kanalda olsaydı ceza alır mıydı?" gibi ifadelerin yanlış olduğunu belirten Şahin, "Mümkün değil, bazı diziler her kanalda ceza alır. Hangi kanalda yayımlanırsa yayımlansın, ceza almayı hak eden bazı diziler var. Bunun kanalla alakası yok." diyerek, RTÜK'ün televizyon yapımlarına yönelik ideolojik bir bakış açısıyla hareket ettiği yönündeki eleştirilere karşı çıktı ve "Benim fikirlerimle yapımların alakası yok. Benim anlayışımla alakası yok." şeklinde konuştu.

Yapımcılara cezalardan bahseden Şahin, cezaların en çok 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 8. maddesi gereğince uygulandığını belirtti. Reytingin önemine vurgu yaparak, "Reyting olmadan hiçbir şey olmuyor ama reyting alacağız diye de kanunları, toplumsal hassasiyetleri bir kenara mı atacağız? En çok reyting alan konu şiddet. Şiddetin her anına mı yer vereceğiz? En çok reyting alan konu cinsellik. Sadece cinselliği mi göstereceğiz?" şeklinde konuştu.

Eşinin ve kızının da "dizi hastası" olduğunu belirten Şahin, "Açıkçası, ailemle birlikte dizi izleyemiyorum. Öyle sahneler oluyor ki hemen kapatıyorum. Kumandanın varlığına rağmen, herkesin bu bilinçte olduğunu düşünüyor musunuz?" dedi.

Toplumun dizilerden ve dizi karakterlerinden etkilendiğini vurgulayan Şahin, "Dizilerden etkilenip çocuğuna dizi karakterinin adını veren bir toplumda yaşıyoruz. Zaman dilimlerimiz, dizilerin yayın saatlerine göre ayarlanmış bir toplumda yaşıyoruz. Bir dizi karakteri öldüğünde, gerçek hayatta olduğu gibi, arkasından mevlit okunan bir toplumdayız." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.