RTÜK şimdi de sokak röportajlarına el attı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yeni medya platformlarında yer alan "sokak röportajları" ve "vatandaşın görüşü" gibi içeriklerin RTÜK tarafından takip edildiğini açıkladı.

RTÜK şimdi de sokak röportajlarına el attı
Yayınlanma:

Şahin, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, bu tür içeriklerin zaman zaman ulusal televizyonlarda ve sosyal medya mecralarında yayımlandığını belirtti. İçeriklerin, kamuoyunu manipüle etme yönüyle evrensel basın ilkeleri ve etik değerlerle çeliştiğini ifade etti.

Şahin, "Sokağın sesi" adı altında sunulan röportajların genellikle belirli bir mesajı destekleyen görüşlerden oluştuğunu ve bu röportajların, toplumun geniş kesimlerinin görüşleri gibi sunulmasının yanıltıcı olabileceğini vurguladı. Bu tür içeriklerin nesnellikten uzak olduğunu ve dezenformasyona neden olabileceğini söyledi. Özellikle yeni medya platformlarındaki bu yayıncılık faaliyetlerinin RTÜK tarafından takip edildiğini ve gerekli denetimlerin yapıldığını belirtti. RTÜK'ün, bu tür içeriklerin kitleleri sosyolojik çatışmalara sürüklememesi için gerekli çalışmaları sürdürdüğünü ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.