RTÜK'ün Halk TV'ye verdiği cezanın sebebi DMM tarafından açıklandı

Bazı medya organlarında dolaşan "RTÜK Halk TV'ye mimik cezası verdi" iddialarına karşı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama yapıldı.

RTÜK'ün Halk TV'ye verdiği cezanın sebebi DMM tarafından açıklandı
Yayınlanma:

5 Eylül 2024 tarihinde Halk TV'de yayınlanan bir programa konuk olan Cem Toker'in, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik ifadeleri nedeniyle ceza verildiği duyuruldu. Ancak bu ceza, "mimik" değil, idari para cezası olarak uygulanmıştır.

RTÜK, 6112 sayılı Kanun'un 8. Maddesinin 1. Fıkrasının (ç) bendinde yer alan "Yayın hizmetleri, insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine aykırı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez" kuralının ihlali gerekçesiyle Halk TV'ye yüzde 3 oranında bir idari para cezası vermiştir.

Bu cezaya ilişkin bazı medya mensuplarının yanıltıcı bilgiler sunduğu belirtilerek, kamuoyunun bu tür dezenformasyonlara itibar etmemesi ve doğru bilgilere ulaşmak için resmi açıklamalara başvurması gerektiği ifade edilmiştir. Açıklamada, RTÜK'ün kararının içeriği ve gerekçeleri hakkında net bilgi verilmiş olup, yanlış anlamalara yol açabilecek haberlerin kaynağına dikkat edilmesi gerektiği vurgulanmıştır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.