Ruandalı öğrenciden Türkiye'ye övgü

OSTİM Teknik Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finans bölümü 3. sınıf öğrencisi Jessy Mugabo, Türkiye'de eğitim almanın ve ülkede bulunmanın kendisi için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti. Türkiye'nin harika bir ülke olduğunu vurgulayan Mugabo, “Buradaki eğitim sistemi harika.” dedi.

Ruandalı öğrenciden Türkiye'ye övgü
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

OSTİM Teknik Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finans bölümü 3. sınıf öğrencisi Jessy Mugabo, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Türkiye'de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

EĞİTİM SİSTEMİNİ ÇOK BEĞENİYORUM

Ankara OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde staj yapan 23 yaşındaki Ruandalı öğrenci Jessy Mugabo, Türkiye'de eğitim almanın ve ülkede bulunmanın kendisi için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti. Türk halkını sıcakkanlı ve misafirperver bulan Mugabo, Türkiye'nin harika bir ülke olduğunu ve eğitim sistemini övdü. Mugabo, "Türkiye harika bir ülke aynı zamanda eğitim sistemi de harika. Çok beğeniyorum. Türk halkı çok sıcak kanlı ve bizi iyi karşılıyorlar.” dedi.

OSTİM’DEN DÜNYAYA AÇILAN TİCARET

Eğitimini tamamladıktan sonra ülkesine dönüp ticaret dünyasına atılmayı hedeflediğini belirten Mugabo, Türkiye'nin iş yapma potansiyelini vurguladı. Özellikle OSTİM Bölgesi'ni ticaret konusunda örnek bir kaynak olarak gören Mugabo, Ankara'nın bu alanda şanslı olduğunu dile getirerek, “Buradaki eğitimimi tamamladıktan sonra sanırım ülkeme dönüp ticarete atılıp iş insanı olmayı hedefliyorum. Belki bir gün yine Türkiye'ye dönme şansı yakalarım. Çünkü Türkiye iş ülkesi ve çoğu insan ticaret yapıyor. Özellikle OSTİM Bölgesi ticaret konusunda örnek alınacak en güzel kaynak diyebilirim. OSTİM’den dünyaya açılan bir ticaret var." şeklinde konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.