Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan dikkat çeken kuduz ve ötenazi açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, kuduz vakalarının artışına ve Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) toplantılarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan dikkat çeken kuduz ve ötenazi açıklaması
Yayınlanma:

Bakan Koca, kuduz vakalarının artışıyla ilgili alınması gereken tedbirler hakkında yaptığı açıklamada, ötenazi uygulamasına sıcak bakmadığını belirtti. "Bir tedbir alınması gerektiği kuduz vakalarından da belli. Tedbir ötenazi mi olmalı? Açıkçası insan, insani olarak gönlüm ötenaziden taraf değil," dedi.

Koca, MHRS toplantılarının devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, toplantıların sürdürüleceğini belirtti. "Toplantıları sürdürmeye devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi hastaneleri ziyaret ettim, devam edecek. Perşembe günü Çam Sakura‘da olacağız. Özellikle bu bir aylık zaman diliminde artan kapasitelerin ve sorunların ne kadarının çözülebildiği, bundan sonra hangi tedbirlerin alınması gerektiği ile ilgili klinik hocalarımız, asistan arkadaşlarımızla birlikte koordinasyon kurulumuzla değerlendirme yapmış olacağız. Perşembe günü toplantılar devam edecek," ifadelerini kullandı.

RANDEVU SİSTEMİ VE TETKİK SÜREÇLERİ

Bakan Koca, MHRS randevu sonuçları ve tetkik süreçlerine ilişkin açıklamalarında, "Bayramdan sonrası için onaylı randevu sürecinin bir aylık sonuçlarını açıklayacağız. Medyaya hepinizin katılabileceği ve vatandaşımıza bir aylık zaman diliminde bu uygulamanın getirdiği faydaları ve bundan sonrası için neler yapılması gerektiğini detaylı anlatmış olacağım. Önemli oranda azaldığını söyleyebilirim. Bir iki branşta sorun azalmakla birlikte devam ettiğini ve önümüzdeki dönemde bu sorunların giderek azalacağını söyleyebilirim," dedi.

Koca, tetkik süreçlerinde de onaylı bir döneme geçme hazırlığı içinde olduklarını belirtti. "Zannediyorum yine bayramdan sonra peyderpey tetkiklerle ilgili de randevulu onay sisteminde olduğu gibi bir gün önceden aranarak bir onay sistemi devreye girecek. Özellikle tetkiklerle ilgili hem insan kaynağı hem fiziki şartlar hem de teknik altyapıların tamamlanarak daha erken dönemde tetkiklerin sonuçlandırılmasını hedefliyoruz. MR, tomografi, kolonoskopi gibi randevu verdiğimiz hatta ameliyatlar dahil olmak üzere randevu verdiğimiz bütün tetkiklerle ilgili veya müdahalelerle ilgili onay sistemini devreye alarak ilgili tetkik veya müdahaleye vatandaşımız bir sonraki gün gelmeme durumu söz konusuysa bir başka vatandaşımızı erken dönemde çağırarak o müdahale veya tetkik yapma imkanı sağlamış olacağız. Dolayısıyla bütün randevu verdiğimiz alanlar için bunu gündeme almak istiyoruz," şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları, kuduz vakalarının artışı ve MHRS toplantılarının devamı konusunda önemli bilgiler sunarken, sağlık hizmetlerinde iyileştirme hedeflerini de ortaya koydu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.