Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi...

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, özel hastanelere yönelik denetimlerin sıkı bir şekilde sürdürüleceğini ve özel sağlık kurumlarına dair yapısal reformların bakanlığın gündeminde olduğunu duyurdu. Memişoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sağlık sisteminin suistimaline karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini vurguladı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi...
Yayınlanma:

Açıklamasında, "Sağlık sistemimizi suistimal ederek vatandaşlarımızı ve en değerli varlıkları olan evlatlarını tehdit edenlere göz açtırmamak için denetimlerimizi her zamankinden daha sıkı bir şekilde gece-gündüz gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı. Bakan, mevcut sağlık hizmetlerinin aksaksız bir şekilde devam edeceğini ve bakanlığın denetim ekiplerinin yalnızca yenidoğan branşıyla sınırlı kalmayarak tüm branşlarda denetim yapacağını belirtti.

Memişoğlu, denetleme sisteminin güncellenmesi gerektiğini ve bu amaçla her branştan uzman hekimler ile akademisyenlerden oluşan komisyonlar oluşturulacağını açıkladı. Özel sağlık kurumlarına yönelik yapısal reformların da gündemde olduğunu belirten Bakan, "Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız." dedi.

Son olarak, afetlerde ve salgın hastalıklarda büyük fedakarlık gösteren sağlık çalışanlarının itibarını koruyacaklarının altını çizen Memişoğlu, "Bir avuç açgözlü çeteye sağlık çalışanlarımızın itibarını çiğnetmeyeceğiz," şeklinde konuştu. Bu açıklamalar, bakanlığın sağlık alanındaki denetim ve reform çalışmalarına yönelik kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.