Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Maymun Çiçeği hastalığını değerlendirdi: Covid-19 ile farkları neler? Pandemi tehdidi var mı?

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Habertürk TV ekranlarında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayarak, Maymun Çiçeği hastalığı ve sağlık gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Maymun Çiçeği hastalığını değerlendirdi: Covid-19 ile farkları neler? Pandemi tehdidi var mı?
Yayınlanma:

Bakan Memişoğlu, Türkiye'de bu hastalığa dair herhangi bir tanı konulmadığını belirterek, hastalığın bulaşması durumunda gerekli tüm önlemlerin alınması için bilim kurulu oluşturduklarını ve planlamaların yapıldığını açıkladı.

COVİD-19 GİBİ SOLUNUM YOLUYLA DEĞİL TEMAS YOLUYLA

Maymun Çiçeği hastalığı hakkında bilgi veren Bakan Memişoğlu, bu virüsün Covid-19 gibi solunum yoluyla değil, temas yoluyla bulaştığını vurguladı. Hastalığın, özellikle uzun süreli temas ve cinsel ilişki yoluyla bulaştığını belirten Memişoğlu, hastalığın yaygınlığının genelde bölgesel olarak kaldığını ifade etti. Memişoğlu, "2024'te yeniden aynı bölgede görülen bu hastalık, bilim insanları tarafından daha agresif seyretmeyeceği düşünülüyor ve bu nedenle bir pandemi olasılığı beklenmiyor" dedi.

Bakan Memişoğlu, vatandaşları bilgilendirerek, şu anda Türkiye'de bir panik havasına gerek olmadığını, herhangi bir tedbir alınması gerekmediğini ve bu hastalıkla ilgili alarm durumunda olmadıklarını söyledi. Aynı zamanda, COVID-19 aşısına yönelik eleştirileri yanıtlayarak, aşının hastalığın seyrini hafiflettiğini ve ölüm oranlarını azalttığını belirtti.

Türkiye'nin sağlık sistemi olarak bu tür durumlara karşı hazırlıklı olduklarını ifade eden Memişoğlu, "Biz nasıl Covid- 19'da başarılı olduysak, bu hastalıkta da aynı şekilde başarılı olacağız" diyerek, vatandaşları rahatlatmaya çalıştı. Ayrıca, Türkiye'nin aşı üretiminde kendi kendine yetebilir hale gelmesi için çalışmaların sürdüğünü ve yakın zamanda 9 aşıyı kendilerinin üreteceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.