Sağlık Bilimleri Üniversitesinin projesine Ankara Kalkınma Ajansından destek

Sağlık Bilimleri Üniversitesi TEKMER tarafından geliştirilen "Sanal Gerçeklik ile Ortopedi ve Travmatoloji Cerrahisinde İleri Teknoloji Preoperatif Planlama" projesi, Ankara Kalkınma Ajansı 2024 Sosyal Yenilik ve Sosyal Kalkınma Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesinin projesine Ankara Kalkınma Ajansından destek
Yayınlanma:

Projenin protokolü, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Av. Dr. Duhan Kalkan tarafından imzalandı.

Proje, ortopedi ve travmatoloji cerrahisinde sanal gerçeklik (VR) teknolojisini kullanarak cerrahların operasyon öncesi planlama süreçlerini daha güvenli ve etkili bir şekilde gerçekleştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu sayede, cerrahların zorlu ameliyatlarda daha doğru ve hassas müdahalelerde bulunmalarına olanak tanınacak.

Prof. Dr. Kemalettin Aydın, projenin Türkiye'de tıp eğitimi ve cerrahi planlamada önemli bir yenilik olduğunu vurgularken, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Av. Dr. Duhan Kalkan, sosyal yenilikçi projelere verdikleri destekle bölgedeki sağlık hizmetlerinin gelişmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.