Şahika Ercümen kimdir? Şahika Ercümen neden gündemde?

Milli sporcu Şahika Ercümen Cumhuriyetin 100. yılında yaptığı rekor denemesiyle büyük başarıya imza attı. Sosyal mecralarda gündem olan Ercümen'in hayat hikayesi merak konusu oldu. İşte detaylar...

Şahika Ercümen kimdir? Şahika Ercümen neden gündemde?
Yayınlanma:

Şahika Ercümen, yaptığı rekor denemesiyle adından söz ettiriyor. Son olarak Hatay'da Cumhuriyet'in 100. yılı için paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 105 metrelik rekoru geçerek 106 metre ile dünya rekoru kırdı.

Ercümen, büyük bir başarıya imza attı. Hatay'da gerçekleştirdiği denemede Sırp asıllı Lena Balta'nın 105 rekorunu kırarak 106 metre ile dünya rekoruna adım attı.

ŞAHİKA ERCÜMEN KİMDİR?

Şahika Ercümen, Türk serbest dalışçı, yüzücü ve denizaltı fotoğrafçısıdır. 1984 yılında İstanbul, Türkiye'de doğmuştur. Ercümen, su sporlarına olan ilgisi ve yeteneği ile genç yaşlarda yüzme ve serbest dalışa başlamıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde mimarlık eğitimi almıştır.

Şahika Ercümen, serbest dalış konusundaki yeteneğiyle ulusal ve uluslararası arenada birçok başarı elde etmiştir. Serbest dalış, derin suda nefes almadan dalış yapma pratiği olarak bilinir, ve Şahika Ercümen bu alanda birçok rekorun sahibi olmuştur. Ayrıca denizaltı fotoğrafçılığı konusundaki çalışmalarıyla da tanınır.

Ercümen, denizlerin korunması ve temiz tutulması konusundaki farkındalığı artırmak amacıyla çeşitli çevre projelerine katılmış ve denizlerin korunması için ses getiren çalışmalarda bulunmuştur. Kendisi aynı zamanda bir UNDP İyi Niyet Elçisi olarak da görev yapmıştır.

Şahika Ercümen, sporculuk kariyeri boyunca birçok ulusal ve uluslararası ödül kazanmış ve serbest dalışın önde gelen isimlerinden biri haline gelmiştir. Ayrıca, doğa ve denizle iç içe olan yaşam tarzını ve denizlerin korunması konusundaki çalışmalarını sürdürmektedir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.