Sahurda bunları tüketenler için oruç tutmak daha kolay!

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç tutanların en zorlandığı şeylerden biri de susuzluk oluyor. Sahurda tüketilerek susuzluğun giderilmesini sağlayan besinler merak konusu oldu. Uzmanlara göre bu besinler iftara kadar susamanızı engelliyor. İşte detaylar…

Sahurda bunları tüketenler için oruç tutmak daha kolay!
Yayınlanma:

Sahurda tükettiğiniz yiyecekler, tüm gün kan şekerinizi ve tansiyonunuzu dengeleyerek daha sağlıklı oruç tutmanızı sağlıyor. Uzmanlara göre sahurda tuz açısından zengin olan gıdalar tüketmek hem normale göre sizi daha çok susatır hem de iftara kadar tansiyonunuzla oynayabiliyor. Bundan dolayı sahurda uzmanların tavsiye ettiği besinleri tüketmeniz gerekiyor.

Bazı besinler daha büyük su ve lif kaynağı olduğu için vücudunuzda ki su dengesini koruyabiliyor. Bunların başında yumurta yer alıyor. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi yumurta, ramazan ayında da sahur sofralarında yerini alıyor. Zengin protein kaynağı olan bu besin sayesinde iftara kadar hem aç kalmanızı hem de susamanızı önlüyor.

Hem taze hem de kuru olarak tüketilmesi tavsiye edilen meyveler, lifli yapıları sayesinde gün byu tok tutmanızı sağlarken aynı zamanda da içerdikleri doğal şeker nedeniyle kendinizi zinde hissetmenizi sağlıyor.

Sahur sofralarının bir diğer vazgeçilmezi olan yoğurt ise hem su ihtiyacınızı karşılıyor hem de uykuya çabuk dalmanızı kolaylaştırıyor. Yoğurdu ayran, cacık veya sade olarak da tüketilebilirsiniz.

Yüzde 95’i sudan oluşan salatalık da en sık tercih edilen besinler arasında yer alıyor. Hem kahvaltılık ürünlerin yanında hem de salatalarda tüketilen salatalıklar susuzluğu engelliyor. Yüksek lif içeriğine sahip olan bu besin sizi aynı zamanda tok tutuyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.