Sakarya'daki fabrikası patlayan Oba Makarna'ya hisse kapatma kararı!

Sakarya'daki Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlama, bir işçinin hayatını kaybetmesine ve 30 kişinin yaralanmasına yol açtı. Yaşanan üzücü olayın ardından Oba Makarna’nın Borsa İstanbul'daki işlem sırası, şirketten beklenen açıklama Kamu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanıncaya kadar geçici olarak durduruldu.

Sakarya'daki fabrikası patlayan Oba Makarna'ya hisse kapatma kararı!
Yayınlanma:

Borsa İstanbul, patlamanın ardından yaptığı açıklamada, "OBAMS.E işlem sırası, şirketten istenen özel durum açıklaması KAP'ta yayınlanıncaya kadar geçici olarak işleme kapatılmıştır" ifadelerine yer verdi. Şirketin, olayla ilgili kamuoyunu bilgilendirecek bir açıklama yapması bekleniyor.

ŞİRKETTEN İLK AÇIKLAMA: “ÜRETİM AKSAMAYACAK”

Oba Makarna, patlamanın ardından yaptığı yazılı açıklamada, olayın Sakarya tesisinin depolama kısmında gerçekleştiğini ve üretim süreçlerinde uzun süreli bir aksamaya neden olmayacağını belirtti. Açıklamada, “Önceliğimiz yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasıdır. Bu süreçte Gaziantep fabrikamızda üretim olağan akışıyla devam edecektir. Yaralılarımızın sağlık durumuyla ilgili iyi haberleri en kısa sürede paylaşmak dileği ve umuduyla kamuoyunun bilgilerine sunarız” denildi.

PATLAMADA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 30 KİŞİ YARALANDI

Sakarya’daki fabrikada dün yaşanan patlamada, bir işçinin cansız bedenine ulaşılırken, 30 işçinin de çeşitli derecelerde yaralandığı bildirildi. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Patlamanın nedeni hakkında detaylı incelemeler devam ederken, fabrikanın depolama alanında gerçekleşen bu kazanın üretim süreçlerine uzun vadeli bir etkisinin olmayacağı vurgulandı.

ŞİRKET HİSSELERİ GEÇİCİ OLARAK İŞLEME KAPATILDI

Patlama sonrası şirket hisselerinin Borsa İstanbul’da geçici olarak durdurulması, yatırımcılar arasında belirsizlik yarattı. Oba Makarna’nın olayla ilgili yaptığı açıklamanın ardından hisselerin yeniden işleme açılması bekleniyor. Şirketin olayın etkilerini minimuma indirmeye yönelik adımlar attığı belirtiliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.