Saldırı hazırlığındaki 4 terörist etkisiz!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütü mensubu 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Saldırı hazırlığındaki 4 terörist etkisiz!
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Düğün Dağı mevkiinde paramotor kullanarak eylem hazırlığında olan 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Teröristler, Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait “AKINCI TİHA” tarafından tespit edildi.

HAVA ARAÇLARIYLA MÜDAHALE VE BÖLGEDE YOĞUN ÇALIŞMA

İki hava aracının Irak sınırından Türkiye tarafına doğru sınır ihlali yaptığı, AKINCI TİHA tarafından tespit edildi. Teröristlere yönelik olarak SİHA, J-İHA ve Jandarma ATAK Taarruz Helikopterleriyle ateş açıldı.

Bölgeye Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; 5 Tim ile 2 JÖH Timi, 2 Jandarma Komando Timi ve 1 METİ (Mayın, El Yapımı Patlayıcı Tespit ve İmha) Timi sevk edildi. Hava hücum harekâtı ile gerçekleştirilen operasyonda, teröristlerle sıcak temas sağlandı ve 4 terörist etkisiz hale getirildi.

EKİPMAN VE CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ

Etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinden, 2 M-16 Piyade Tüfeği, 2 M-4 Piyade Tüfeği, 2 Glock Tabanca, 3 şarjör, 6 pil bloğu, 1 motosiklet aküsü ve tahkim malzemeleri ele geçirildi. Ayrıca, teröristlerin paramotorları da bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma ekiplerini tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" şeklinde bir teşekkür mesajı paylaştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.