Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Sandık görevlisi ücretleri ne kadar?

Seçimlerde sandık kurullarında olan vatandaşlar ücretlerin 2.turdan sonra mı yatacak önce mi yatacak sorularını araştırıyor. Peki sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Sandık görevlisi ücretleri ne kadar? işte merak edilenler…

Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Sandık görevlisi ücretleri ne kadar?
Yayınlanma:

Sandık görevlisi olan vatandaşlar 2023 2. tur seçimlerine sayılı günler kala sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak konusunu merak ediyor. Seçimlerde sandık kurullarında olan vatandaşlar ücretlerin 2.turdan sonra mı yatacak önce mi yatacak sorularını araştırıyor. Peki sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Sandık görevlisi ücretleri ne kadar? işte merak edilenler…

gorev.jpg

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATACAK?

14 Mayıs Pazar günü Türkiye genelinde kurulan binlerce sandıkta gerçekleştirilen seçimlerde sandık görevlileri yer aldı. Sandık görevli ücretleri ise henüz hesaplara yatırılmadı. Yüksek Seçim Kurulu, 6 asıl, 6 yedek ve 1 sandık başkanından oluşan seçim kurulu ödemelerinin yapılacağı tarihe ilişkin resmi bir açıklama yapmadı Cumhurbaşkanlığı seçimleri tamamlanamadığı için seçimler 2. turu ile 28 Mayıs’ta yeniden yapılacak. Sandık görevlisi ücretlerinin de 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek 2. turun ardından yapılacağı tahmin ediliyor. Sandık görevlilerine yapılacak ödemeler, önceki seçimde olduğu gibi il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesap aracılığı ile gerçekleşecek. Ödemeler elden yapılmayacak.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

2019 yılında yapılan yerel yerel seçimlerde görev alan sandık görevlisi başkan ve üyelere 261 TL ödeme gerçekleştirilmişti. Siyasi parti temsilcileri ise 130 TL aldı.

14 Mayıs Pazar günü Türkiye’de 81 ilde ve 973 ilçede yapılan seçimlerde görev alan sandık görevlilerinin alacağı ücretler henüz belli olmadı. Ancak genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında belirlenmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum