Şanlıurfa'da 6 yıllık kan davası bitti: AK Parti ve DEM Parti yetkilileri de katıldı!

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaklaşık 6 yıl önce Şenyaşar ve Yıldız aileleri arasında başlayan kan davası, AK Parti ve DEM Parti yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen barış yemeğinde sona erdi. Merkez Eyyübiye ilçesindeki Millet Bahçesi'nde yapılan buluşmada dualar eşliğinde barış sağlandı.

Şanlıurfa'da 6 yıllık kan davası bitti: AK Parti ve DEM Parti yetkilileri de katıldı!
Yayınlanma:

2018 genel seçimleri öncesinde, AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında başlayan gerginlik kan davasına dönüşmüş, çıkan olaylarda Celal Şenyaşar ile İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmişti. Bu olay, iki aile arasında yıllardır süren bir husumete yol açmıştı.

BARIŞ YEMEĞİ VE KATILIMCILAR

Millet Bahçesi'nde düzenlenen barış yemeğine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti ve DEM Parti'den çok sayıda yetkili ve davetli katıldı. Programa, AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar’ın yanı sıra, daha önce barış sürecinde arabuluculuk yapan TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, DEM Parti TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Mithat Sancar da katıldı.

Barış sürecine tanıklık etmek üzere aileler tarafından belirlenen 50’şer kişilik heyet de görüşmede hazır bulundu. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yemekte, barışın kalıcı olmasına dair temenniler dile getirildi.

EMİNE ŞENYAŞAR VE BAZI AİLE ÜYELERİ KATILMADI

Barış yemeğine sağlık sorunları nedeniyle Emine Şenyaşar katılamazken, kısa süre önce tahliye olan Fadıl Şenyaşar ve ev hapsinde bulunan Celal Yıldız, Mikail Şimşek ve Enver Yıldız ise toplantıda yer alamadı.

CEVDET YILMAZ'DAN BARIŞ VURGUSU

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iki aile arasındaki barıştan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu barışın kalıcı olacağına inanıyorum. Bugün sağlanan barış, sadece iki aile arasında değil, toplumun huzuru ve birliği için de anlamlıdır” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.