Sarıkamış Harekatı'nın yaşandığı tarihî topraklar: Mehmetçik'ten tatbikat!

Türk komandoları, zorlu doğa koşullarında eğitimlerini sürdürmek için Allahuekber ve Soğanlı dağlarında çeşitli tatbikatlar yaptı. Bu eğitimlerde, özellikle eksi 25 dereceye varan soğuklarda hayatta kalma ve operasyonel yeteneklerini geliştirme amaçlandı.

Sarıkamış Harekatı'nın yaşandığı tarihî topraklar: Mehmetçik'ten tatbikat!
Yayınlanma:

Sarıkamış Harekatı'nın yaşandığı tarihî topraklarda gerçekleştirilen bu tatbikatlar, komandoların kritik becerilerini sınama ve geliştirme fırsatı sunuyor. Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı bünyesinde kurulan Derin Kar ve Şiddetli Soğuklarda Muharebe Eğitim Merkezi Komutanlığı, komandolara bu zorlu koşullara uygun şekilde eğitim veriyor.

tat3.jpg

Tatbikatlar kapsamında, kar kalınlığının 60 santimetrenin üzerinde olduğu arazide hedikli intikal ve çığ olaylarına müdahale gibi senaryolar üzerinde çalışılıyor. Hassas burun arama ve kurtarma köpeği Helme ile çığ altında kalan kişilerin kurtarılması da tatbikatların önemli bir parçasını oluşturuyor.

Komandolar, kayakla engelli parkuru ve doğal engellerden geçiş eğitimleri alırken, kayaklı atış tekniklerini de geliştiriyorlar. Zorlu arazi şartlarında halatlarla birbirlerine bağlanarak kayakla ilerleme ve doğal engellerden sürünerek geçme gibi beceriler de tatbikatlar sırasında deneniyor.

tat2.jpg

Ayrıca, soğuktan korunma yöntemlerini öğrenmek amacıyla iglu, kar çukuru, kar evi, kar mağarası, eğik barınak ve tilki oyuğu gibi yapılar inşa ediliyor. Komandolar, bu yapılarda kalırken yeme-içme ihtiyaçlarını karşılıyor ve teçhizat bakımlarını gerçekleştiriyorlar.

iglo.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.