Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi'nde yapılan silahlı saldırı hakkında soruşturma tamamlandı

Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi'nde yaşanan ve 1 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında kar maskeli iki saldırganın da bulunduğu 42 şüpheli hakkında hapis cezası talep edildi.

Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi'nde yapılan silahlı saldırı hakkında soruşturma tamamlandı
Yayınlanma:

28 Ocak'ta gerçekleşen olayda, Tacikistan uyruklu Amirjon Kholikov ve Rusya uyruklu David Tanduev, kilisede 'Pazar Ayini' sırasında dua edenlere silahla ateş açmış, kurşunların hedefi olan 52 yaşındaki Tuncer Cihan hastaneye kaldırılmış ancak hayatını kaybetmişti. İddianamede, Tuncer Cihan maktul olarak, kilisenin rahibi Anton Bulai'nin de aralarında bulunduğu 11 kişi müşteki olarak yer aldı.

İddianamede, şüpheliler David Tanduev, Amirjon Kholikov, Edelkhan Inazhaev ve Zharaidat Esmurzieva'nın 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'tasarlayarak kasten öldürme', 11 kişiye karşı 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'ateşli silah ve mermi bulundurmak' suçlarından toplamda 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 218 yıl 7'şer aydan 349 yıl 6'şar aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Ayrıca, 20 şüpheliye benzer suçlardan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 217 yıl 1'er aydan 345'er yıla kadar hapis cezası istenirken, şüphelilerden Inazhaev'in ayrıca 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 3 yıldan 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame kabul edilirse, şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.