Şarkıcı Gülşen'e 10 ay hapis cezası

Şarkıcı Gülşen, geçen sene konserinde imam hatiplilerle ilgili sözlerinden dolayı "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılarak hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Şarkıcı Gülşen'e 10 ay hapis cezası
Yayınlanma:

Şarkıcı Gülşen, geçen sene konserinde imam hatiplilerle ilgili sözlerinden dolayı hapis yatmıştı. Devam eden dava da ise bugün karar çıktı. Gülşen, 10 ay hapis cezasına çarptırılırken hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Gülşen Çolakoğlu hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılarak hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Tutuksuz yargılanan Gülşen, İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, katılmadı. Duruşmada, Gülşen'in avukatları yer aldı.

SOSYAL MEDYADAN KARARA TEPKİ

Şarkıcı Gülşen'in 10 ay hapis cezasına çarptırılması ise kamuoyu tarafından tepki gördü.

"İMAM HATİPTE OKUMUŞ, SAPIKLIĞI ORADAN GELİYOR"

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu, "İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" şeklinde ifadeleri İstanbul Ataşehir'de 30 Nisan'daki konserinde kullanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülşen'in bu sözlerinin ardından soruşturma başlatmıştı ve soruşturma çerçevesinde Gülşen 25 Ağustos 2022'de önce tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, daha sonra karara yapılan itiraz dilekçesinin de kabul edilmesiyle tutukluluğunun 4. gününde 'konutu terk etmeme' şeklinde adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Gülşen'in 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

Hakkında hazırlanan iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte yeni bir gelişme olmuştu ve Gülşen Çolakoğlu'nun, avukatının yeniden itirazı üzerine, 'konutu terk etmeme' şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verilmişti.

Mahkeme tarafından verilen kararda ayrıca, ev hapsi kaldırılan Gülşen'in 'yurt dışına çıkış yasağı' ile haftada 1 gün 'imza atma' şeklinde adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına hükmedilmişti. Daha sonra ilk celsede Gülşen'in imza atma şartı kaldırılmış, 26 Ekim 2022'de ise yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiri kaldırılmıştı.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.