Savaşın gölgesindeki CHP kurultayı ve İmamoğlu hamlesi

Gazze; katliamlarla kan ve gözyaşına boğulmuş durumdayken, bölgesel gibi görünen sorun, ‘savaş’ ilanları ile kıtalar arası gerginliğe dönüştü. Türkiye’nin gündemindeki CHP ise seçimler sonrası yaşanan sorunlar yumağını kurultay ile çözmeye çalışacak…

Savaşın gölgesindeki CHP kurultayı ve İmamoğlu hamlesi
Yayınlanma:

DEĞERLENDİRME: ORHAN KEMAL ERKILIÇ

İsrail’in Gazze’deki katliamları hız kesmeden sürüyor. Başta hastaneler olmak üzere tüm ulusal ve uluslararası kuruluşların hizmet verdiği yerler aralıksız bombalanıyor.

Amerika ve İngiltere’nin ardından Fransa da Akdeniz’e savaş gemisi yanaştırmaya hazırlanıyor.

Cezayir Parlamentosu, İsrail’e olası bir savaş girişimine ‘onay’ verdi.

TÜRKİYE ATEŞKES VE BARIŞ İSTİYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tansiyonun düşmediği savaş için önce iki tarafı da uyardı; İsrail’in saldırıları artınca hem tepki gösterdi hem de ‘ateşkes’ ve ‘barış’ için her fırsatta dünyaya seslenmeyi sürdürüyor.

Avrupa Birliği ve Avrupa ülkelerinin çoğunun yönetimleri İsrail’in yanında yer alırken, Batı sokakları ‘Filistin / Gazze’ diyor, ‘ateşkes’ istiyor.

İsrail ve Filistin’i resmi olarak tanıyan Çin’in bazı dijital harita uygulamalarında yer alan dünya haritasından İsrail’i silmesi de tartışma oluşturdu.

CHP İKİYE BÖLÜNDÜ: KILIÇDAROĞLU MU? ÖZEL Mİ?

Gazze’de yaşanan katliam dünya gibi Türkiye’nin de gündeminde elbette ancak CHP Kurultayı da gündemdeki yerini koruyor.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından sıkıntılı bir süreç yaşayan CHP, sorunlarını bugün başlayıp yarın sona erecek 38. Olağan Kurultay’da çözmeye, aşmaya çalışacak.

“İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı” sloganı ile yapılacak olan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Divan Başkanlığını yapacağı Kurultay Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında geçecek.

Bu arada bir ‘son dakika’ gelişmesi olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun partinin ‘abi’ ağırlığı taşıyan isimleri Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile görüşmesi kurultay sonucunu etkiler mi göreceğiz.

SONUCU DELGELER BELİRLEYECEK

Kurultay sonucunu oylarıyla belirleyecek olan delegeleri kendi safına çekme mücadelesi sabaha kadar sürerken, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol önderliğinde 55 il başkanı, kurultay delegelerini temsilen Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini duyurmuştu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kurultay konuşmasında vereceği mesajların delege üzerinde nasıl bir etki yaratacağı ve ‘değişimcilerin’ Özgür Özel ile başlattığı mücadelenin nasıl sonuçlanacağı merak konusu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.