Seçil Erzan davasında duruşma günü: Fon dolandırıcılığında yeni gelişme!

İstanbul'da kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" olarak bilinen dolandırıcılık davasının ikinci duruşması için hazırlıklar tamamlandı. 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada, Seçil Erzan da aralarında bulunan sanıkların bugün ikinci kez hakim karşısına çıkacak.

Seçil Erzan davasında duruşma günü: Fon dolandırıcılığında yeni gelişme!
Yayınlanma:

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında, futbol dünyasının tanınmış isimleri Arda Turan, Selçuk İnan ve Emre Belözoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 kişinin "müşteki" sıfatıyla ifade vermesi bekleniyor. Ayrıca, 11 kişinin ise "tanık" olarak dinlenilmesi planlanıyor.

Davanın iddianamesinde, sanık Seçil Erzan'ın bir bankada müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisiyle 2 milyon dolar aldığı, ancak yüksek kar vaadiyle geri ödeme sözü verdiği belirtiliyor. Ancak, Çeviker'in Erzan'a ulaşmaya çalıştığı ancak başarılı olamadığı, durumu bankaya bildirdiği ve ardından suç duyurusunda bulunduğu ifade ediliyor.

İddianameye göre, Erzan, müştekilere yüksek kar getirisi olan güvenilir bir fon vaadiyle yaklaşarak, sahte belgelerle dolandırıcılık yapmış. Bu fonun aslında var olmadığı tespit edilmiş.

Sanık Erzan hakkında 252 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, diğer sanıklar için ise 3 yıl ile 85 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası isteniyor.

Davanın ilk duruşmasında 2 tutuklu sanık tahliye edilmiş ve mahkeme, duruşmayı 12 Ocak 2024'e ertelemişti. Bugün yapılacak duruşma, kamuoyu tarafından büyük bir ilgiyle bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.