Seçil Erzan davasında ikinci duruşma: Kimler ifade verdi? Seçil Erzan neler söyledi? Dikkat çeken Semih Kaya açıklaması

Bankacı Seçil Erzan'ın odak noktasında olduğu, ünlü sporcuların da şikayetçiler arasında yer aldığı "yüksek kârlı fon vaadiyle dolandırıcılık" davasının ikinci duruşması görüldü.

Seçil Erzan davasında ikinci duruşma: Kimler ifade verdi? Seçil Erzan neler söyledi? Dikkat çeken Semih Kaya açıklaması
Yayınlanma:

Davanın ilk duruşmasında 2 tutuklu sanık tahliye edilmiş ve mahkeme, duruşmayı 12 Ocak 2024'e ertelemişti.

Davanın iddianamesinde, sanık Seçil Erzan'ın bir bankada müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisiyle 2 milyon dolar aldığı, ancak yüksek kar vaadiyle geri ödeme sözü verdiği belirtiliyor. Ancak, Çeviker'in Erzan'a ulaşmaya çalıştığı ancak başarılı olamadığı, durumu bankaya bildirdiği ve ardından suç duyurusunda bulunduğu bununla birlikte Seçil Erzan’ın çok sayıda ünlü isme yüksek kar getirisi olan güvenilir bir fon vaadiyle yaklaşarak, sahte belgelerle dolandırıcılık yaptığı ortaya çıkmıştı.

Merakla beklenen ikinci duruşmaya, tutuklu sanıklar Erzan ve Ali Yörük ile tutuksuz sanıklardan Nazlı Can ve Asiye Öztürk katıldı. Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı da duruşmada müşteki olarak hazır bulundu.

Emre Belözoğlu, Arda Turan ve Muslera gibi isimler mazeret dilekçesi vererek duruşmaya katılmadı.

Duruşmada en çok dikkat çeken konulardan biri Seçil Erzan’ın MASAK’ın ismi geçen herkesin hesaplarını incelemesini istemesi idi. Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) herkesin hesaplarını incelemesini ve kendisine verilen paralardan hangi müştekinin ne kadar aldığının ortaya çıkarılmasını talep eden ve birçok kişiye kat kat para kazandırdığını söyleyen Erzan "MASAK herkesin hesaplarını incelesin. O dönem kim bana para verdiyse, kim benden para aldıysa herkesin hesapları incelensin. Ben bir canımla ortada kaldım" ifadelerini kullanarak konuştu.

Erzan, hapse girdiğinden beri kime ne kadar para verildiğini anlamaya çalıştığını savundu. Seçil Erzan ayrıca kendisini o dönem gören herkesin dolar olarak gördüğünü söyledi ve Semih Kaya'ya çok fazla faiz ödediğini Kaya'nın o kadar para almaması halinde sistemin çalışmaya devam edeceğini savundu.

Erzan ayrıca tehdit edildiği öne sürülen videoda yaptığı açıklamalarla ilgili olarak da o görüntülerde tehdit altında olduğunu ve söylediklerinin gerçek olmadığını aktardı. Erzan, ifadesini verirken sık sık gözyaşlarına da engel olamadı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.