Seçim takvimi 1 Ocak'ta başlıyor

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için takvim 1 Ocak 2024'te başlıyor. Gözler ise ittifakların yol haritasında olacak.

Seçim takvimi 1 Ocak'ta başlıyor
Yayınlanma:

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için partiler 1 Ocak 2024 itibariyle sahalara inecek. 2029 seçimlerinde uygulanan iş birliği çalışmasının bu seçimlerde ne kadar uygulanabileceği tartışılırken Cumhur İttifakı'nın aynı yöntemle bu seçimlere katılacağı netleşiyor. Millet İttifakı ise 2019'un aksine bu seçimlerde ayrı ayrı adaylarla yarışa katılacak.

Cumhurbaşkanı ve AK parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde ortak aday belirleme konusunda kurmaylarına çalışma talimatı verirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise iş birliği arayışlarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya gelen Özel'in iş birliği teklifine İYİ Parti Genel İdare Kurulundan ret kararı çıktı.

30 BÜYÜKŞEHİRDE ORTAK ADAY FORMÜLÜ

Cumhur İttifakı 30 büyükşehirde ortak aday göstermeye çalışıyor. 1 Ocak 2024 itibariyle partilerin saha çalışması hızlanacak. İYİ Parti'nin ittifak çıkışıyla Millet İttifakı seçimlere ayrı ayrı girecek. Seçim tarihinin başlangıç tarihi 1 Ocak 2024 olacak. AK Parti'nin 15 Aralık itibariyle adaylarını açıklaması bekleniyor. Adayların belirlendiği yerlerde kurmaylar da sahalarda olacak. Mart ayının ortalarına kadar yerel seçim yoğunluğu devam edecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.