Seçime özel kıyafet giyip oy kullandılar!

Adana'da gerçekleşen yerel seçimler, sıra dışı kıyafet tercihleriyle renklendi. Kentin yöresel kıyafetiyle sandık başına giden bir vatandaş ile kral kostümüyle dolaşan bir diğerinin görüntüleri, dikkatleri üzerine çekti.

Seçime özel kıyafet giyip oy kullandılar!
Yayınlanma:

63 yaşındaki emekli Şahin Ünal, merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'nde bulunan Buhara Ortaokulu'nda oy kullandı. Geleneksel şalvar takımıyla ve elinde tespihiyle sandığa giden Ünal, hafta sonlarını genellikle yöresel kıyafetlerle geçirdiğini ifade etti.

''TESPİH OLMAZSA OLMAZIMDIR''

Adana'nın tarihi sembollerinden Büyüksaati'nde zaman geçirmeyi sevdiğini belirten Ünal, "Bugün de seçim günü. Değişiklik olsun dedim. Oy kullanmaya böyle geldim. Şimdi tarihi Büyüksaat'e gidip arkadaşlarımla oturacağım, iftarı bekleyeceğiz. Tespihim çok dikkat çekiyor. Tespih olmazsa olmazımdır. Evden çıkarken kimliğimi unuturum ama tespihimi unutmam." şeklinde konuştu.

oy2.jpg

''KENTTE KRAL OLARAK GEZİYORUM''

Kral kıyafetiyle ve taç takarak kentte dolaşan ve "Adana Kralı" olarak tanınan 69 yaşındaki Hüseyin Şen ise merkez Sarıçam ilçesi Çınarlı Mahallesi'ndeki Bilge Kağan Ortaokulu'nda oy kullandı.

oy.jpg

Şen, gönüllü olarak kentin tanıtımını yaptığını belirtti. "Bütün Adanalı kardeşlerim beni kabullendi. Kentte kral olarak geziyorum. Amacım gönüllü olarak Adana'yı tanıtmak. Sokaklarda bu kıyafetle geziyorum. Kıyafetim turuncu ve beyaz. Bu renkler Adana'nın sembolüdür. Bugün de oy kullanmaya böyle geldim. Benimle fotoğraf ve görüntü çektirenler çok mutlu oluyor. Onlar mutlu olunca ben de mutlu oluyorum." diyen Şen'in ilginç kıyafeti ve amacı, çevresinde merak uyandırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.