Şehit Eren Bülbül mezarının başında anıldı...

Trabzon'un Maçka ilçesinde, 11 Ağustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül, şehadetinin 7'nci yılında mezarı başında anıldı.

Şehit Eren Bülbül mezarının başında anıldı...
Yayınlanma:

Anma programına, Eren Bülbül'ün ailesi ve devlet yetkililerinin yanı sıra, İsrail'in Gazze'deki saldırılarında yaralanan Filistinliler de katıldı.

EREN İÇİN TÖREN

Anma programı, Eren Bülbül’ün Köprüyanı Mahallesi'ndeki mezarında gerçekleşti. Programa Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı Binbaşı Aytaç Bayırlı, Maçka Kaymakamı Şahin Demir ve Maçka Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Kongur katıldı. Şehidin annesi Ayşe Bülbül ve diğer aile üyeleri de törende hazır bulundu.

eren2.jpg

VALİ YILDIRIM'DAN DUYGUSAL KONUŞMA

Vali Aziz Yıldırım, Eren Bülbül’ün şehadetinin yedinci yılında başsağlığı dileklerini iletti ve şehitlik makamının önemine vurgu yaptı. Yıldırım, konuşmasında terörün acımasız doğasına dikkat çekerek, "Şehitlerimiz peygamberlerden sonra cennete gireceklerdir. Onların şehadetleri, bizim var olmanın ve bu toprakları savunmanın anlamını artırıyor," dedi. Yıldırım, ayrıca, “Bu toprakların her birinde şehit kanı var. Bu nedenle hepimiz bu toprakları korumak için gereken fedakarlığı yapmalıyız,” ifadelerini kullandı.

ANNE AYŞE BÜLBÜL'ÜN DUYGUSAL PAYLAŞIMI

Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, evladının yedinci yıl dönümünde büyük bir acı yaşadığını belirterek, "Bugün benim evladımın en acı günü. Konuşacak gücüm yok, ama gelen herkese teşekkür ediyorum," dedi. Ayşe Bülbül, duygularını ifade ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

ŞEHİT FERHAT GEDİK VE EREN BÜLBÜL'ÜN ANILMASI

Aynı çatışmada, Eren Bülbül'ü korumak için üzerine kapanarak siper olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik de şehit olmuştu. Şehit Eren Bülbül ve Ferhat Gedik'in anısı, devlet yetkilileri ve halk tarafından yaşatılmaya devam ediyor.

SİYASİ LİDERLERDEN MESAJLAR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Asla unutmayacağız… Teröristlerce şehit edilen Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'i şehadetlerinin 7. yılında rahmetle yad ediyoruz," dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise, "Trabzon'da PKK'lı teröristler tarafından 15 yaşında şehit edilen Eren Bülbül'ü ve Jandarma Astsubay Başçavuşumuz Ferhat Gedik'i ölüm yıl dönümlerinde saygıyla anıyorum," ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.