Şeker kullanılmadan yapılan bu tatlılar favori olacak!

Kırıkkale mutfağına özgü tatlılar sofraları şenlendirmeye devam ediyor. Pekmezli Pelte, Sulakyurt Ballısı, Kireçli Pekmezli Kabak gibi yöresel tatlılar farklı yapım ve tatlarıyla yeni favoriniz olacak.

Şeker kullanılmadan yapılan bu tatlılar favori olacak!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Kırıkkale mutfağı farklı yöresel lezzetleriyle tanınmaya ve sevilmeye devam ediyor. Yöreye özgü yapılan tatlılar da farklı içerikleriyle çoğu vatandaşın gözdesi haline geldi. Hem göze hem de damağa hitap eden Kırıkkale'nin bu tatlıları denenmesi gereken geleneksel değerlerden...

ÖZEL GÜNLERİN FAVORİLERİ

Kırıkkale yöresinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan Pekmezli Pelte, Sulakyurt Ballısı ve Kireç Pekmezli Kabak tatlıları ün salmaya devam ediyor. Özellikle düğün ve bayram gibi özel günlerde sıkça yapılan bu tatlılar sadece Kırıkkalelilerin değil civar bölgede yaşayan vatandaşların da favorisi oldu.

Kırıkkale'de yapılan tatlıları diğerlerinden ayıran farklı bir özelliği var; bu tatlıların yapımında şeker yerine genellikle pekmez veya bal tercih ediliyor.

  • PEKMEZLİ PELTE

Kırıkkale'nin sevilen tatlılarından olan Pekmezli Pelte, adından anlaşılacağı gibi pekmezle yapılıyor. Canı tatlı çeken herkesin kolaylıkla yapabileceği bu lezzet hafif tadıyla dikkat çekiyor.

  • KİREÇLİ PEKMEZLİ KABAK

Kireçli Pekmezli Kabak, Kırıkkale'nin bilinmeyen ve ilginç tatlılarından bir tanesi. Yapımında kabakların kireçli suda bekletildiği bu tatlıyı yiyenler bir daha istiyor.

  • SULAKYURT BALLISI

Kırıkkale'nin yöresel lezzetleri içerisinde yapımı el becerisi gerektiren özel tatlılardan biri olan Sulakyurt Ballısı, incecik açılan hamuruyla ağızda dağılıyor. İçerisine şeker konulmayan bu tatlı bal ve tereyağı konularak farklı ama bir o kadar enfes bir tada sahip oluyor.

Sulakyurt Ballısı, Kırıkkale’nin sahip olduğu çok özel bir tatlıdır. Bu tatlıda şeker kullanılmamaktadır. Tatlandırmak amacıyla bal kullanılmaktadır. Tatlının yufkaları ince ince açılarak aralarına bal ve tereyağı sürülmekte ve araları ceviz ile doldurulmaktadır. Çok büyük bir emekle hazırlanan tatlıyı kesinlikle denemelisiniz!

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.