Selçuk Silsüpür, 45 yıllık çalışmasını tanıttı

20. Ankara Kitap Fuarı'nda okuyucuları ile bir araya gelen Yazar Selçuk Silsüpür, 45 yıllık çalışması olan "Beydili ve Ceridler Rakka'dan Sökün Edince" kitabını tanıttı.

Selçuk Silsüpür, 45 yıllık çalışmasını tanıttı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Türk Tarihi ve Türk Kültürü'ne dair çalışmalara imza atan Sülsüpür, ATO Congresium’da düzenlenen 20. Ankara Kitap Fuarı'nda okuyucuları ile bir araya geldi. Silsüpür, "Tam 45 yıllık emeğim" dediği kitabı olan "Beydili ve Ceridler Rakkadan Sökğn Edince"nin tanıtımını yaptı.

Uzun yıllar bürokratlık da yapan Silsüpür, bu zaman dilimine birçok eser sığdırarak Türk Tarihi ve Türk Kültürü'ne yönelik değerli çalışmalara imza attı.

Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin, Araştırmacı Yazar Selçuk Silsüpür'ü standında ziyaret ederek çalışmaları ile ilgili Silsüpür'den bilgi alıp kitaplarını imzalattı.

img-20240501-122405.jpg

Selçuk Silsüpür kimdir?

1965'te Kırşehir'e bağlı Kaman ilçesinin Hamit kasabasında doğdu. 5 yaşlarında iken ailesi Keskin ilçesine göç etti. İlk ve Ortaokul tahsilini Keskin'de yaptı. Lise tahsilini Kayseri-Güneşli Ziraat Meslek lisesinde tamamladı. Bu okuldan Ziraat Teknisyeni ünvanı ile mezun olarak Tarım Bakanlığında göreve başladı. İlk görev yeri Adıyaman-Çelikhan İlçe Tarım Müdürlüğü oldu. Hem çalışıp hem okuyarak Ziraat ve İşletme Fakültelerini bitirdi.

Nevşehir Tarım İl Müdürlüğünde çalışırken 1989-1990 yılları arısında yedek subay olarak askerliğini yaptı. Keskin Hindicilik Üretme İstasyonunda Şube Şefi ve İşletme Müdürü olarak görev yaptı. Hindicilik ve Tavukçuluk konularında uzman olarak çeşitli konferans ve seminerler verdi.

2002-2003 yılları arasında Muğla-Fethiye Arıcılık Üretme istasyonunda Teknik elaman ve Arıcılık Kurs öğretmeni olarak çalıştı. 1997-2002 ve 2005 yılları arasında ek ders karşılığı çeşitli okullarda İngilizce öğretmenliği yaptı. Kırıkkale Bahşili İlçesinde teknik eleman ve ilçe müdürü olarak görev yaptı.

Yazar Silsüpür, "Tarihte Türkler" konulu Tarihi bir araştırma kitabının da çalışmalarına devam etmektedir. Amatör olarak da arıcılık yapmaktadır.

1993 yılında evlenen Selçuk Silsüpür iki çocuklu olup, İngilizce bilmektedir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.