Siber terör dünyanın sorunu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Gazi Üniversitesi ve Elektronik Mühendisleri Örgütü işbirliği ile Uluslararası Büyük Veri, Derin Öğrenme ve Siber Terörle Mücadele Kongresi gerçekleştirildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Gazi Üniversitesi ve Elektronik Mühendisleri Örgütü işbirliği ile Uluslararası Büyük Veri, Derin Öğrenme ve Siber Terörle Mücadele Kongresi gerçekleştirildi. Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu başkanlığında düzenlenen kongre açılış konuşmalarıyla başladı.
ÜNİVERSİTEMİZ ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATTI
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan konuşmasında kongrenin paydaşlarından biri oldukları için mutlu olduklarını belirterek, kongrenin büyük veri, derin öğrenme ve siber terörle mücadele konularının ele alınması ve bu konularla ilgili çözüm ve fikirler sunulması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Prof. Dr. İbrahim Uslan, araştırma üniversitesi olmanın sorumluluğuyla çalışmalarını sürdürdüklerine vurgu yaparak bu kapsamda eklemeli imalattan fotonik uygulamaya, savunma sanayiinden nörobilime, eğitimden siber güvenliğe kadar birçok alanda ülkemizin önde gelen kurum ve kuruluşları ile çok önemli projelere imza attıklarını ve çalışmalar yürüttüklerini anımsattı. Gazi Üniversitesi olarak büyük veri ve derin öğrenme konusuna büyük önem verdiklerini dile getiren Rektör Uslan, üniversite bünyesinde Büyük Veri Analitiği ve Siber Güvenlik Laboratuvarı bulunduğunu ve bunun kamu üniversiteleri içinde ilk olma özelliğine sahip olduğunu ifade etti.
DÜNYANIN SORUNU
Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu da “Dünyanın artık teknoloji ile yönetildiğine vurgu yaparak bu bakımdan siber terörle mücadelenin günümüzde büyük önem taşıdığına değindi. Altyapı verisi ve sistemleri olan ülkelerin dünyaya yön verdiğini söyleyen Prof. Dr. Sağıroğlu, “Siber terörle mücadele sadece Türkiye’nin ve birkaç kurumun yapacağı bir şey değil. Bu konuyu uluslararası kongrelere taşıyıp tartışmak gerek” ifadelerini kullandı.
ÜRETMEK ZORUNDAYIZ
Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da gelişmiş ülkelerde büyük verinin işlenerek anlamlandırılması konusunda büyük bir yarış olduğuna dikkati çekerek, “Bu yarışta ülkemizin de sıralamaya girmesi için ilgili tarafların üzerine düşen görevi yerine getirmesi, çalışması, araştırması ve üretmesi gerektiği inancındayız” diye konuştu. İki gün süren kongrede konusunda uzman ve akademisyenler sunumlar yaptı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.