"Siberağ-9" operasyonlarında 115 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde "yasa dışı bahis, çevrim içi çocuk müstehcenliği, ödeme sistemleri ve bilişim" suçlarına yönelik düzenlenen "Siberağ-9" operasyonları kapsamında 115 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

"Siberağ-9" operasyonlarında 115 şüpheli yakalandı
Yayınlanma:

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlükleri siber suçlarla mücadele şube müdürlüklerinin Giresun, Sivas, Mardin, Osmaniye, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Mersin, Kırşehir, Batman, İzmir, Samsun, Diyarbakır, Çorum, Konya, Adıyaman, Nevşehir, Kocaeli ve Trabzon'da operasyonlar gerçekleştirdiğini belirtti.

Operasyonlar sonucunda 4 gün içinde yakalanan 115 şüpheliden 17'sinin tutuklandığını, 2'si hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve 96'sının işlemlerinin devam ettiğini bildirdi. Ayrıca, operasyonlarda 36 milyon lira değerindeki 3 ev ve 3 araca Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından satılamaz/devredilemez şerhi konulduğunu, çok sayıda dijital materyalin de ele geçirildiğini aktardı.

Yerlikaya, siber suçlarla mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini vurgulayarak, "Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.