Sıcaklar Türkiye'nin kapısını çaldı: Yeni haftada hava durumu...

Yeni haftada ülke genelinde hava sıcaklıklarının artması bekleniyor. Meteoroloji uzmanlarının tahminlerine göre bazı bölgelerde termometreler 40 dereceyi geçecek.

Sıcaklar Türkiye'nin kapısını çaldı: Yeni haftada hava durumu...
Yayınlanma:

Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, sıcaklıkların önemli ölçüde yükseleceğini belirterek şunları söyledi: "Özellikle güney iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece, Karadeniz kıyı kesimlerinde ise mevsim normallerinin 3 ile 6 derece üzerine çıkacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hava sıcaklığının 40 dereceyi aşmasını bekliyoruz. Şanlıurfa ve Mardin'de sıcaklığın 41-42 derece, Adana’da ise 40 derecenin üzerine çıkmasını tahmin ediyoruz."

MARMARA VE EGE'DE TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR

Yağışların iyice azalması beklenen bu dönemde bazı bölgelerde toz taşınımı olacağı tahmin ediliyor. Tekin, "Ülkenin büyük bölümünde havanın parçalı ve az bulutlu olacağını öngörüyoruz. Salı günü kıyı Ege’de, çarşamba günü ise Marmara’nın güneyi ve Ege bölgesinde toz taşınımı bekleniyor. Vatandaşların bu konuda tedbirli olmaları gerekiyor" dedi.

BÜYÜK ŞEHİRLERDE DURUM

Ankara, İstanbul ve İzmir’de bu hafta yağış beklenmiyor. Sıcaklıkların 30 derecenin üstünde seyredeceği tahmin ediliyor. Ankara'da hava parçalı ve az bulutlu olacak, sıcaklık 30 derece civarında seyredecek. İstanbul’da sıcaklık 30 ile 33 derece arasında değişirken, İzmir’de ise 34 ile 36 derece arasında olması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.