Sıcaklık aldatmasın: Ankara'nın da içinde olduğu 28 il için sarı kodlu uyarı!

Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şiddetli yağışın etkisi altındaki Ankara dahil olmak üzere 28 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Sıcaklık aldatmasın: Ankara'nın da içinde olduğu 28 il için sarı kodlu uyarı!
Yayınlanma:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Çanakkale'nin doğusu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli'nin doğu çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Doğu Akdeniz, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Çorum, Amasya, Antep ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar yaşanıyor. Bu durum sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara neden olabiliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Bu akşam saatlerinde, Marmara’nın batısı ile Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar (40 -60 km/saat) bekleniyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde toz taşınımı bekleniyor. Bu durumda görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamaların olması bekleniyor.

MGM'nin sarı kodlu uyarıda bulunduğu iller şunlar: Adana, Adıyaman, Ankara, Bolu, Çankırı, Eskişehir,Antep, Hatay, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Maraş, Nevşehir, Niğde, Sivas, Urfa, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.