Sıfır araç piyasasında bu yıl durgunluk bekleniyor

Güvenli Sürüş Uzmanı Sinan Çetin, sıfır araç piyasasını değerlendirdi. Çetin, kur farkı ve enflasyon nedeniyle 2024 yılında sıfır araç satan firmaların geçen yıla göre daha az satış yapabileceğini söyledi.

Sıfır araç piyasasında bu yıl durgunluk bekleniyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

İkinci el araç piyasasında yaşanan durgunluğun 2024 yılı içerisinde de devam etmesi beklenirken sıfır araç satan firmaların daha az kar marjı nedeniyle talebe göre ürün getirerek stok ürün sağlamayacağı belirtiliyor.

"FİRMALAR SÜRÜMDEN KAYBEDİYOR"

Ankara Sürüş Akademisinin hem sahibi hem de eğitmeni olan ve Ankara Otomobil Spor Kulübü Başkanı Sinan Çetin, sıfır otomobil piyasası hakkında, "Sıfır otomobillerde henüz kura bağlı olarak bir zamlanmaya geçilmedi. 2023 yılından kalan araçlar satışa sunuluyor. 2024 yılı için henüz bir öngörü yok. Geçen yıl bin otomobil satan bir firmanın bu yıl bu sayıya ulaşabileceği kesin değil. Burada firmalar da sürümden kaybediyor." ifadelerini kullandı.

untitled-1.jpg

"FİRMALARIN KAR MARJI DÜŞTÜ"

Çetin, sıfır araç satan firmaların kar marjının düştüğüne dikkat çekerek, "Bakanlıktan çıkan kararla birlikte firmalara kar marjlarını düşürmeleri belirtildi. Kar marjı düşürülünce giderler artmaya başladı. Bu giderler artış gösterince, araç sayısı da düşüşe geçince firmalar farklı yöntemlere yöneldi. Örneğin, araba satışının yanında aksesuar alımını da zorunlu tutuyor. 60 bin liralık bir aksesuarı aldırıyor ya da ikinci el bir araç talep ediliyor. Bu ikinci el aracı da piyasa değerinden düşük fiyatla alıyor. Ayrıca firmalar artık depoda tutmak için araç satın almıyor. Talebe göre ürün getiriliyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.