Sigara izmaritiyle orman yangınına neden olan kişi tutuklandı

İzmir'in Çeşme ilçesinde, sigara izmariti atarak büyük bir orman yangınına neden olduğu belirlenen kişi tutuklandı. Çeşme'nin Germiyan Mahallesi'nde meydana gelen yangında, 50 hektarlık makilik alan tamamen küle dönmüştü.

Sigara izmaritiyle orman yangınına neden olan kişi tutuklandı
Yayınlanma:

Dün İzmir'in Menderes, Selçuk ve Çeşme ilçelerinde çıkan orman yangınları, bölgedeki geniş alanları etkisi altına aldı. Menderes'teki yangının hobi bahçelerinden kaynaklandığı, Çeşme'deki yangının ise sigara izmaritinden başladığı öğrenildi. Yangınlar, havadan ve karadan yoğun bir şekilde yapılan müdahalelerle kontrol altına alınabildi.

Çeşme'deki yangınla ilgili olarak, sigara izmariti attığı tespit edilen O.İ. adlı şahıs gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. Yangında zarar gören 50 hektarlık alanın ağaç örtüsü ve doğal yaşamı büyük hasar gördü.

Menderes'teki hobi bahçelerinden çıkan yangın nedeniyle 5 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, bir kişi ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Menderes'te yaklaşık 150 hektar, Selçuk'ta ise 350 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi. Yetkililer, yangınların neden olduğu hasarın tespiti ve yeniden yapılanma çalışmaları için hızla harekete geçti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.