Sigara ve alkole 2024'te ilave zam kapıda!

Tütün ve alkollü içki sektörlerinde önemli bir değişiklik kapıda. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni tebliğ taslağına göre, içki ve sigara üreticileri için teminat zorunluluğu getiriliyor.

Sigara ve alkole 2024'te ilave zam kapıda!
Yayınlanma:

Bu değişiklikle, 1 Ocak 2024'ten itibaren sigara, içki ve tütün ürünleri imalatıyla uğraşan firmaların belirli bir teminatı ödeme zorunluluğu doğacak.

Tebliğ taslağına göre, sigara üreticileri ve ithalatçıları için teminat miktarı 50 milyon TL olarak belirlenirken, makaron üreticileri 40 milyon TL ve sigara kağıdı ile filtre üreticileri ise her biri için 5 milyon TL teminat ödemek zorunda kalacak. Alkollü içki üreticileri içinse farklı kategorilere ayrılmış teminatlar bulunuyor. Fermante alkollü içki üreticileri için 5 ila 50 milyon TL, distile alkollü içki üreticileri için ise 50 milyon TL teminat zorunluluğu getiriliyor.

Teminat ödemeleri nakit para dışında banka teminatı veya iç borçlanma senetleriyle de yapılabilecek. Ancak bu durum, sektörde ek bir mali yük getirecek ve doğrudan içki ve sigara fiyatlarına yansıyabilecek. Bazı kaynaklar, teminat zorunluluğunun yeni zamlara zemin hazırlayabileceğini öne sürüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.