Silvio Berlusconi kimdir? Silvio Berlusconi nereli? Silvio Berlusconi nereden başbakanı? Silvio Berlusconi kaç yaşındaydı?

Silvio Berlusconi kimdir? Silvio Berlusconi nereli? Silvio Berlusconi nereden başbakanı? Silvio Berlusconi kaç yaşındaydı? Selvio Berlusconi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte Selvio Berlusconi hayatı...

Silvio Berlusconi kimdir? Silvio Berlusconi nereli? Silvio Berlusconi nereden başbakanı? Silvio Berlusconi kaç yaşındaydı?
Yayınlanma:

Silvio Berlusconi kimdir? Silvio Berlusconi nereli? Silvio Berlusconi neden öldü? Silvio Berlusconi nereden başbakanı? Silvio Berlusconi kaç yaşındaydı?

SİLVİO BERLUSCONİ KİMDİR?

İtalya'nın eski başbakanı olan Silvio Berlusconi, orta sınıf bir ailenin çocuğu olarak 1936 yılında Milano'da hayata geldi. Silvio Berlusconi babası banka çalışanıyken annesi ev hanımıydı.

Silvio Berlusconi, 1994 İtalya genel seçimleri öncesinde kurulan Forza İtalya politik hareketinin başkanlığını yaptı. 1994 yılında kısa bir süre (9 ay) başbakanlık görevini yürüttü.

2001'de tekrar görevi devraldı ve kurduğu ikinci Berlusconi hükûmeti, İtalyan cumhuriyeti tarihindeki en uzun süreli hükûmet oldu.

20 Nisan 2005'te, yerel seçimlerdeki başarısızlıklar ve kabine içi anlaşmazlıklar nedeniyle görevden çekileceğini açıklamış, ancak 23 Nisan'da eskisinden çok farklı olmayan bir kabine ile tekrar başbakanlığa geçmiştir.

2001'de tekrar görevi devraldı ve kurduğu ikinci Berlusconi hükûmeti, İtalyan cumhuriyeti tarihindeki en uzun süreli hükûmet oldu. 20 Nisan 2005'te, yerel seçimlerdeki başarısızlıklar ve kabine içi anlaşmazlıklar nedeniyle görevden çekileceğini açıklamış, ancak 23 Nisan'da tekrar başbakanlığa geçmiştir.

Mayıs 2006'da rakibi Romano Prodi'ye seçimlerde çok az oy farkıyla kaybederek başbakanlığı sona ermiştir.

2012 yılında, Forbes dergisi Berlusconi'nin 5.9 Milyar Dolar'a sahip bir serveti olduğunu ve İtalya'nın en zengin 6.adamı olduğunu açıkladı. Berlusconi'nin TV, gazete, yayın, sinema, bankacılık, sigortacılık ve sportif yönünde önemli varlıkları bulunmaktadır. Silvio Berlusconi dünyaca ünlü futbol kulübü olan Milan'ın eski başkanıydı.

Kendisi ayrıca bir İtalyan medya imparatorluğunun kurucuları arasında yer almaktadır.

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.