Sinan Ateş davasında bilir kişi raporu çıktı: Belgeler o kişiye işaret ediyor!

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in suikastiyle ilgili bilirkişi raporunda, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in, azmettiriciye cinayetten önce ve sonra mesaj attığı ortaya çıktı. CHP Lideri Özgür Özel, MHP'ye yönelik cinayete dair yeni iddialarda bulundu.

Sinan Ateş davasında bilir kişi raporu çıktı: Belgeler o kişiye işaret ediyor!
Yayınlanma:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM grup toplantısını iptal ederek düzenlediği basın toplantısında, MHP’nin takibe aldığı 154 kişilik listeyi açıkladı. Bahçeli, bu kişilerin MHP’ye yönelik haksız suçlamalarda bulunduğunu ve bu dosyanın hukuki olarak eyleme geçeceğini belirtti.

Bu açıklamaların ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında Bahçeli'ye yanıt verdi. Özel, Sinan Ateş cinayetinde isimleri geçen MHP Genel Başkan Yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’ı işaret etti.

BİLİRKİŞİ RAPORU VE MESAJLAR

Özgür Özel’in konuşmasında işaret ettiği isimlerden biri olan İzzet Ulvi Yönter’in, cinayetin azmettiricisi olarak tutuklu yargılanan eski Ülkü Ocakları Yöneticisi Tolgahan Demirbaş ile cinayetten önce ve sonra defalarca WhatsApp üzerinden mesajlaştığı ortaya çıktı.

10Haber’in aktardığına göre, Yönter, Demirbaş’a cinayetin gerçekleştiği 13:40’tan yaklaşık üç saat önce 10:38’de bir mesaj attı. Cinayetten sonra ise saat 19:37’de bir mesaj daha gönderdi.

CİNAYET VE SORUŞTURMA

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara Çukurambar’da ofisinden çıkarken motosikletten açılan ateşle öldürülmüştü. Olayda yanında bulunan Selman Bozkurt ise yaralanmıştı. Soruşturma kapsamında, aralarında tetikçi Eray Özyağcı ve Ülkü Ocakları yöneticileri Tolgahan Demirbaş ile Emre Yüksel’in de bulunduğu 22 kişi tutuklanmıştı.

Bilirkişi raporlarında, Yönter’in suikasttan üç saat önce Demirbaş’a attığı mesajın içeriği belirtilmedi. Ancak Yönter’in Demirbaş ile sık sık iletişimde olduğu ortaya çıktı.

SİNAN ATEŞ'İN MESAJLARI

Sinan Ateş’in dava dosyasındaki ek klasörlerde, Ateş’in öldürülmeden önce arkadaşı Yeliz Özkan ile yaptığı konuşmalarda adım adım takip edildiği ve görüştüğü bürokratlara ulaşıldığına dair mesajları yer aldı. Ateş, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’i de suikastı organize edenler arasında işaret etmişti.

NE OLMUŞTU?

Cinayetle ilgili hazırlanan iddianamede, Tolgahan Demirbaş’ın talebi üzerine Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal’ın, olaydan sekiz ay önce Sinan Ateş’in cep telefon numarasını sorguladığı ortaya çıkmıştı.

145 sayfalık iddianamede, faillerin ortak hareket ederek eylemi gerçekleştirdikleri ve Demirbaş ile Doğukan Çep’in azmettirici oldukları öne sürüldü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.