Sinan Ateş davasında üçüncü duruşma başladı!

Ankara’da 30 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşen ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in tetikçi Eray Özyağcı tarafından silahla öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında açılan davanın üçüncü duruşması bugün başladı. Duruşmada sanık avukatlarının savunmaları yapılacak. DEVA Partisi lideri Ali Babacan da duruşmayı takip eden isimler arasında yer alıyor.

Sinan Ateş davasında üçüncü duruşma başladı!
Yayınlanma:

1 Temmuz'da başlayan davanın ilk duruşmasında sanıklar hakim karşısına çıkmıştı. Bugünkü duruşmada ise sanık avukatlarının savunmaları dinlenecek.

SİYASİ LİDERLER DURUŞMADA

Karar'ın haberine göre, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, duruşmayı takip eden önemli isimler arasında yer alıyor. Babacan ile birlikte partisinin genel başkan yardımcıları Mustafa Yeneroğlu, Mehmet Emin Ekmen ve parti sözcüsü İdris Şahin de duruşmada hazır bulundu.

AZMETTİRİCİ DOĞUKAN ÇEP'TEN KILIÇDAROĞLU TAKLİDİ

Azmettirici olduğu iddiasıyla suçlanan Doğukan Çep, yoklama sırasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından paylaştığı “bur-da-yım” mesajını taklit etti.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Sanıkların savunmaları sırasında, dün Ayşe Ateş ve avukatlarının bulunduğu bölümdekilerle yaşanan sözlü sataşmalar nedeniyle bugün duruşma salonunda jandarma tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.

İKİNCİ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Davanın ikinci celsesi dün görülmüştü. Mahkeme salonunda yaşananlar ve sanıkların savunmaları, duruşmanın seyrini önemli ölçüde etkiledi. Sanıklar Murat Can Çolak, Ufuk Köktürk, Mustafa Uzunlar, Osman Bayraktar, Mehmet Yüce, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Serdar Öktem, Caner Günay, Emre Yüksel, Alper Atay ve Mustafa Ensar Aykal, savunmalarını gerçekleştirdi.

UFUK KÖKTÜRK'ÜN SAVUNMASI

MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk, kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, "MHP İstanbul İl Başkanlığı önünde fotoğraf çektirmişim, MHP’yle ne alaka abi? ‘Yok Olcay kılavuz işin içinde mi?’ Ne alakası var Ülkücü camiayla? 55 yıllık parti, böyle bir şeye mi kalır? Bu kadar aptallık olabilir mi?" şeklinde savunma yaptı.

EMRE YÜKSEL'İN İTİRAFI

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel, cinayette kullanılan aracın Ülkü Ocakları ile bağlantısını itiraf etti. Yüksel, savunmasında "Ülkü Ocakları’na ait araç, Ülkü Ocakları yöneticisi olarak kullanma hakkına sahibim, aracı Ülkü Ocakları’ndan aldık" dedi. Yüksel, "Tahsisli araç, Ülkü Ocakları’nın her yöneticisine anasının ak sütü gibi helaldir." ifadelerini kullandı.

ANKARA İL EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI VE POLİSLERE SUÇ DUYURUSU

Serdar Öktem'in sorgusu sırasında müdafi avukatları ve sanık avukatları arasında sert tartışmalar yaşandı. Mahkeme başkanı, Ayşe Ateş'in avukatı Ali Yücel'in kolluk kuvvetleri tarafından dışarı çıkarılması talimatını verdi. Ayrıca, Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve görevli polisler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.