Sinan Oğan neden Cumhur İttifakı'nı desteklediğini açıkladı!

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Sinan Oğan, çeşitli iddialara ve eleştirilere yanıt verdi. Oğan, destek kararının ardında herhangi bir pazarlık olmadığını vurguladı.

Sinan Oğan neden Cumhur İttifakı'nı desteklediğini açıkladı!
Yayınlanma:

Seçim sürecinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında konuşan Oğan, "Sayın Kılıçdaroğlu ile de olumlu bir anlaşma sağlasaydık ve bunu bir şeyin karşılığı olarak yapmasaydık. Parlamento çoğunluğunu kendilerinde görseydik, HDP ile aralarına mesafe koyduklarını kendilerinde görseydik ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda birinci çıksaydı, neden desteklemeyelim?" ifadelerini kullandı.

"MEHMET ŞİMŞEK'İN EKONOMİK POLİTİKALARI DOĞRU AMA EKSİK"

Çorum'da partisinin il başkanlığı binasının açılışında konuşan Oğan, ekonomiye dair görüşlerini de paylaştı. Özellikle son üç yılın yanlış ekonomi politikalarının bedelini milletçe ödediklerini belirten Oğan, "Mehmet Şimşek'in uyguladığı politika doğru ancak eksik. Kamu tasarrufu olmadan bu programın başarılı olma şansı yok. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi dahil tüm kamu kurumlarının tasarruf tedbirlerini uygulaması gerekiyor" dedi.

"TASARRUF HERKES İÇİN GEÇERLİ OLMALI"

Tasarruf tedbirlerinin muhalefet belediyelerine baskı unsuru olarak kullanılması konusundaki soruya yanıt veren Oğan, "Tasarruf tedbirleri iktidar ya da muhalefet ayrımı olmaksızın uygulanmalı. Tasarruf adı altında muhalefet belediyelerine ayrımcılık yapılması yanlış olur. Biz doğru olanın yanındayız" diye konuştu.

"SIĞINMACI SORUNU ÇÖZÜLMELİ"

Oğan, Türkiye'deki sığınmacılar konusunun öncelikli ve hassas bir mesele olduğunu vurguladı. "Suriyelilere yapılan hastane ayrımcılığı ortadan kaldırılmalı. Birçok Suriyeli iş adamı olmuşken hala devlet hastanelerinden ücretsiz faydalanıyor. Bu doğru değil. Sığınmacı sorunu, Türk milletinin onuruna yakışır bir şekilde çözülmeli" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR EKONOMİK DESTEK ALMADIK"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nı desteklemesi karşılığında ekonomik kazanç elde ettiği iddialarına da yanıt veren Oğan, "Biz bir şeyin pazarlığını yaparak destek vermedik. Sayın Kılıçdaroğlu ile olumlu bir anlaşma sağlasaydık da bunu bir şeyin karşılığı olarak yapmazdık. Ülkenin istikrarı ve istikbali için destek verdik" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.