Şok iddia: Şehir hastaneleri Araplara satılıyor!

Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, 22 şehir hastanesinden birinin Körfezli bir Arap yatırımcıya satışı konusunda görüşmelerin sürdüğünü ve diğerlerinin de benzer bir süreci takip edebileceğini açıkladı.

Şok iddia: Şehir hastaneleri Araplara satılıyor!
Yayınlanma:

Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Türkiye'deki 22 şehir hastanesinden birinin Körfezli bir Arap yatırımcıya satışı konusunda görüşmelerin devam ettiğini ve bu modelin diğer şehir hastaneleri için de uygulanabileceğini açıkladı.

Bloomberg News’te yer alan habere göre, AK Parti hükümeti, ülkedeki ekonomik darboğazı aşmak ve büyük altyapı projelerine destek sağlamak amacıyla yabancı yatırımcıları çekmek için çeşitli önlemler alıyor. Ahmet Burak Dağlıoğlu'nun ifadelerine göre, otoyollardan sağlık sektörüne kadar birçok alanda, kamu-özel sektör ortaklığı projelerinde Körfez sermayesi ile anlaşmalar yapmak mümkün.

22 şehir hastanesinden birinin Körfezli bir Arap yatırımcıya satışı konusundaki görüşmelerin devam ettiğini belirten Dağlıoğlu, diğer şehir hastanelerinin de benzer bir sürece girebileceğini ifade etti. Özellikle, daha küçük sağlık işletmelerini tek bir çatı altında toplamak amacıyla inşa edilen şehir hastanelerinin yatırımcı değişikliğine gidilebileceği vurgulandı.

satil.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.