Sokak hayvanları düzenlemesine 'isyan' sürüyor: Eski AK Partili isim Erdoğan'a seslendi! | Altındağ'ın ardından şimdi Gölbaşı!

Sokak hayvanları düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle beraber Ankara'da ve Türkiye'nin farklı noktalarında usülsüz şekilde sokak köpeklerinin katledildiği tartışmaları patlak verdi. Son olarak Ankara Gölbaşı'nda yaşananların ardından eski AK Partili isim Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, ''Allah rızası için bu zulmü durdurun. Bir sözünüz yeter'' dedi.

Sokak hayvanları düzenlemesine 'isyan' sürüyor: Eski AK Partili isim Erdoğan'a seslendi! | Altındağ'ın ardından şimdi Gölbaşı!
Yayınlanma:

Gölbaşı'nda, Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliklerin ardından sokak köpeklerinin toplanmaya başlaması büyük tepki topladı. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın başlattığı uygulama kapsamında, ilçe merkezinde ve çevresindeki bölgelerde sokak köpekleri toplanırken, bu durum hayvanseverlerin tepkisini çekti. Özellikle anne ve yavru köpeklerin de toplandığı iddiası sosyal medyada geniş yankı buldu.

Hayvanseverler, Gölbaşı Belediyesi'nin bu uygulamasının hayvanların yaşam hakkını ihlal ettiğini savunarak, Başkan Odabaşı'na ve belediyeye sert eleştirilerde bulundular. X'de hızla yayılan eleştiriler arasında, bu tür uygulamaların hayvan haklarına aykırı olduğu dile getirildi.

GÖLBAŞI BELEDİYESİ'NİN AÇIKLAMASI YETERLİ OLMADI

Olayların ardından Gerçek Gündem Ankara temsilcisi Altan Sancar, Gölbaşı Belediyesi yetkililerinden açıklama aldığını belirtti. Sancar, “Basına yansıyan görüntülerle ilgili olarak belediyemiz tarafından yapılan inceleme neticesinde; söz konusu görüntülerin güncel olmadığı, yaklaşık iki buçuk ay önce bir anne ve dokuz yavrusunun belediyemiz barınağında bakımları yapılmak üzere nakli sırasında çekilmiş olduğu, can dostlarımızın gerekli tedavilerinin yapılmasının ardından alındığı bölgeye tekrar bırakıldığı tespit edilmiştir” ifadelerini paylaştı.

Ancak hayvanseverler, bu açıklamaya karşı çıkarak görüntülerin yeni olduğunu iddia etti ve tepkilerini sürdürdü. Hayvanseverler, belediyenin hayvan haklarına saygı göstermesi gerektiğini belirterek, bu tür uygulamaların kabul edilemez olduğunu ifade ettiler. Belediye yetkilileri ise, sokak hayvanlarının daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda yaşamaları için bu adımın atıldığını savundu.

ANKARA ALTINDAĞ'DA YAŞANANLAR ARDINDAN GÖZALTILAR OLMUŞTU

Ankara Altındağ’da aralarında Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Emre Çınar’ın olduğu 6 kişi tutuklandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yaşananlar ardından açıklama yaparak, köpeklerin katledildiği barınağın Altındağ Belediyesi'ne ait olduğunu vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin açıklaması şu şekilde: "Altındağ Belediyesine bağlı olan barınakta yaşanan olay, Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında değildir. Barınağın Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olmadığını ve yaşanan bu katliamın takipçisi olacağımızı kamuoyuna önemle duyururuz."

ESKİ AK PARTİLİ İSİM CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SESLENDİ

Olaylar devam ederken, Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar da konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Tayyar, ülke genelinde birçok bölgede köpeklerin zalimce öldürüldüğünü belirterek, "Allah rızası için bu zulmü durdurun" çağrısında bulundu. Tayyar, kanunun böyle bir zulmü öngörmediğini, ancak kötü niyetli kişilerin bu durumu suistimal ettiğini ifade etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.