Son anket açıklandı: İstanbul'da kim önde? Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasındaki fark kaç puan?

Yerel seçimlere 38 gün kala İstanbul için önemli bir anket soncu yayınlandı. SONAR Araştırma Şirketi, İstanbul’da gerçekleştirdiği seçim anketinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Peki, İstanbul'da kim önde? Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasındaki puan farkı kaç?

Son anket açıklandı: İstanbul'da kim önde? Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasındaki fark kaç puan?
Yayınlanma:

31 Mart'a sayılı günler kala anket firmalarından önemli veriler gelmeye başladı. Son olarak kamuoyu ile İstanbul anketini paylaşan SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum ile CHP İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun oy oranını açıkladı.

Türkiye, 31 Mart 2024'te Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başına giderken, en çok merak edilen illerin başında Ankara ve İstanbul geliyor.

Cumhur İttifakı yerel seçimler için İstanbul'da Murat Kurum'u aday gösterirken, CHP ise Ekrem İmamoğlu ile yola devam dedi. 2019 seçimlerine Millet İttifakı iş birliği ile giren İYİ Parti, bu seçimlere "Hür ve müstakil girme kararı aldı. İYİ Parti'nin bu kararı CHP ile köprüleri atmaya neden oldu ve İstanbul seçimlerinde Buğra Kavuncu "Ben de varım." dedi.

YENİDEN REFAH PARTİSİ KÖPRÜLERİ YIKTI

Mayıs 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı ile hareket eden Yeniden Refah Partisi, yerel seçimlerde kendi adayı ile seçim yarışında olacak. YRP, İstanbul'da Mehmet Altınöz'ü aday gösterirken, Saadet Partisi ise Birol Aydın ile seçmenin karşısına çıkacak. Öte taraftan Zafer Partisi, Azmi Karamahmutoğlu, DEM Parti ise Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile yeler seçim yarışına katılacak.

Yerel seçimlere 38 gün kala SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, CNN Türk ekranlarında yayınlanan 'Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge' programında Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum ve CHP İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun oy oranlarına ilişkin anket sonuçlarını açıkladı.

SONAR'ın anketine göre, Ekrem İmamoğlu yüzde 41.9 oranında oy alırken, Murat Kurum ise yüzde 41.3 görünüyor. Her iki isim arasındaki farkın kapandığı görülen ankette, diğer adayların oranı ise şu şekilde:

  • DEM Parti: Yüzde 4.8
  • İYİ Parti: Yüzde 4
  • Yeniden Refah Partisi ise yüzde 2.5

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.