Son dakika: 65 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) haftalık basın bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada 65 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MSB kaynakları ise S400 savunma sistemine ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Son dakika: 65 terörist etkisiz hale getirildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 9 bin 67'ye yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 72 bin 82 olmuştur." dedi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü kutlayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarını, aziz şehitleri ve ebediyete irtihal eden gazileri rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

akturk.jpg

30 AĞUSTOS İÇİN ÖZEL HAZIRLIK

Tuğamiral Aktürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları kapsamında, Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan faaliyetler hakkında da bilgi verdi. Aktürk, şunları ifade etti:

"Etkinlikler kapsamında, Ankara'da geçit töreni, Deniz Kuvvetlerimizin yüzer unsurları tarafından 22 limanda halka açık liman ziyaretleri, Ankara'da Türk Yıldızları, İstanbul'da SOLOTÜRK ekiplerimizin gösteri uçuşu ile Eskişehir'de muharip uçak geçişi, Armoni Mızıkası ve Mehteran Birlik Komutanlıklarınca Afyonkarahisar ve Ankara'da konserler icra edilecektir. Ayrıca, Bando Komutanlıklarımız tarafından 26 Ağustos'ta başlayan ve birçok ilimizde gerçekleştirilen bando konserleri 9 Eylül'e kadar devam edecek, Askeri Müzelerimiz ise 30 Ağustos'ta halkımız tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilebilecektir. Tüm halkımızı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Gününün coşku ve heyecanını birlikte yaşamaya davet ediyoruz."

ABD DONANMA GEMİLERİ

Bakanlık kaynakları, basın bilgilendirme toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, ABD Donanmasına ait gemiler ile geçiş eğitimi yapılmasına ilişkin, "Ne İsrail'e faydası ne de Filistin'e zararı olan bu eğitim faaliyetini kapsam ve bağlamından koparıp farklı yerlere çekmek doğru değildir. Daha önce defalarca ifade edildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin Filistin halkının zararına o olacak herhangi bir faaliyetin içerisinde olması mümkün değildir." ifadesini kullandı.

S400 CEVABI

MSB kaynaklarından TCG Anadolu, TCG Gökova’nın ABD’ye Ait USS Wasp gemisiyle gerçekleştirdiği eğitimlere ilişkin ve S400 hava savunma sisteminin kullanılmaması şartıyla F-35 satışının gerçekleşebileceğine dair iddialara da yanıt verdi.

Kaynaklar, "Ülkemizin hava savunma ihtiyacına yönelik sistem gereksinimi devam etmektedir. Bu kapsamda S-400 hava savunma sistemi TSK envanterinde bulunmaktadır. Mevcut durumda bu konuyla ilgili yeni bir gelişme bulunmamaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.