Son Dakika Erdoğan Özel buluşması: Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'nde!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e bugün iade-i ziyarette bulundu. Yaklaşık 18 yıl sonra ilk kez CHP Genel Merkezi’ne giden Erdoğan’ı ağırlamak için özel hazırlıklar yapıldı. Görüşme 1 buçuk saat sürdü.

Son Dakika Erdoğan Özel buluşması: Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'nde!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler sonrasında başlayan "siyasette normalleşme ve yumuşama" sürecinin devam edip etmeyeceğinin göstergesi olarak büyük önem taşıyan bir ziyarette bulundu. Ziyaret, saat 16.00'da başladı ve CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

buluslma.jpg

İLK GÖRÜŞMENİN ARDINDAN

Özgür Özel, önceki görüşmede 28 Şubat tutuklusu emekli subayların tahliyesi ve gölge bakanların alanları ile ilgili kabine üyeleriyle görüşme yolunun açılmasına ilişkin somut sonuçlar alınmasından memnun kaldığını belirtmişti. Bu olumlu gelişmeler, siyasette diyalog ve işbirliği arayışlarının artabileceği yönünde sinyaller verdi.

İKİNCİ GÖRÜŞMENİN GÜNDEMİ

Erdoğan ve Özel'in ikinci görüşmesinde gündeme gelecek konular arasında kayyum sorunu, Gezi ve diğer siyasi tutuklular ile başta emekliler olmak üzere dar gelirli kesimlerin sorunları yer alacak. Bu konular, Türkiye’nin toplumsal ve siyasi atmosferinde önemli yer tutuyor ve çözüm arayışları için atılacak adımlar merakla bekleniyor.

CHP GENEL MERKEZİ'NDE HAZIRLIKLAR TAMAM

Erdoğan’ın ziyareti için CHP Genel Merkezi’nde özel hazırlıklar yapıldı. Forslu bayraklar asılacak ve toplantı odasında boş koltuk bırakılmayacak. Bu ziyaret, Erdoğan’ın son olarak 2006’da, başbakanlığı döneminde, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı yeni genel merkez binasının açılışı nedeniyle ziyaret etmesinin ardından ilk ziyaret olacak.

SİYASETTE YUMUŞAMA VE DİYALOG ARAYIŞLARI

Bu ziyaret, siyasette yumuşama ve diyalog arayışlarının sürüp sürmeyeceğinin de bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. İki liderin bir araya gelmesi, hem AKP hem de CHP tabanında dikkatle takip ediliyor. Görüşmenin, Türkiye’nin siyasi atmosferinde yeni bir dönemin kapılarını aralayabileceği ifade ediliyor.

TÜRKİYE SON DÖNEMDE KRİTİK BULUŞMALAR YAŞADI

Son olarak Fenerbahçe'nin kritik başkanlık seçimi öncesinde gerçekleşen buluşma gündeme damga vurdu. Siyasetteki normalleşme Türkiye'nin büyük kulüplerinden Fenerbahçe'ye de yansıdı. İki başkan tokalaşarak başladıkları yayını tokalaşarak bitirdi. Fenerbahçe için birlik mesajları seçim sonrası da verildi.

Siyasette de iktidar ve ana muhalefet partisi arasındaki görüşmeler yumuşama/normalleşme adımları olarak gündemin ilk sırasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 yıl aranın ardından yeniden CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Çok sayıda gündem maddesinin görüşüldüğü buluşma 1 buçuk saat sürdü. 2 Mayıs 2024 tarihinde CHP lideri Özgür Özel'in AK Parti Genel Merkezine yaptığı ziyaret 1 saat 35 dakika sürmüştü.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.