Son Dakika | MİT ve TSK intikam aldı: Türk Diplomat Köse'yi şehit edenlerden PKK/KCK'lı Cemil Akar etkisiz hale getirildi!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak'ta operasyon gerçekleştirdi.

Son Dakika | MİT ve TSK intikam aldı: Türk Diplomat Köse'yi şehit edenlerden PKK/KCK'lı Cemil Akar etkisiz hale getirildi!
Yayınlanma:

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Kuzey Irak'ta nokta operasyon gerçekleştirdi. Türk Diplomat Osman Köse'nin şehit edildiği saldırının faillerinden PKK/KCK'lı Cemil Akar, MİT ve TSK'nın gerçekleştirdiği operasyonla öldürüldü.

İNTİKAM ALINDI...

Türk diplomat Osman Köse, 17 Temmuz 2019 tarihinde Erbil'deki bir restoranda PKK/KCK'lı teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Bu hain saldırının ardından diplomat Köse'nin katil zanlısı Cemil Akar'ın kaçış anları güvenlik kameralarına yansıdı. Silahıyla kaçan teröristin görüntüleri, operasyonun izlenmesinde kritik bir rol oynadı.

MİT, bu görüntüler üzerinde detaylı bir çalışma başlattı. Kaçış anlarının dakika dakika incelenmesiyle teröristlerin Erbil'den kaçarak Süleymaniye bölgesine geçtiği tespit edildi. Cemil Akar'ın Süleymaniye'nin kuzeyinden Kandil'e ulaştığı belirlendi. Yürütülen çalışmalar sonucunda teröristin kimliği ve konumu hakkında detaylı bilgilere ulaşıldı.

MİT ve TSK, bu bilgiler doğrultusunda Irak'ın kuzeyinde ortak bir hava harekâtı düzenledi. Operasyon kapsamında Cemil Akar'ın kod adı Renas Derik olduğu belirtilen terörist etkisiz hale getirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.