Sosyal medya fenomeni Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi: Kara para aklama...

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ‘kara para aklama’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan fenomen Neslihan ve eşi İnanç Güngen’in de aralarında bulunduğu 43 kişi adliyeye sevk edildi.

Sosyal medya fenomeni Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi: Kara para aklama...
Yayınlanma:

Soruşturma çerçevesinde Güngen çiftinin, ülke genelinde 50 güzellik salonu bulunan bir suç örgütü kurarak sahte ustalık ve kalfalık belgeleri düzenlediği tespit edildi. Güngenlerin, bu belgeleri 2 bin TL karşılığında temin edip, franchaiselara 20 bin TL’ye sattığı ortaya çıktı. Ayrıca, yönetmeliklere aykırı cihazlar kullanarak 44 ayrı taksirle yaralama suçuna yol açtıkları ve 746 şikayet aldıkları belirtildi.

Güngen çiftinin, dolandırıcılıkla elde edilen suç gelirini aklamak amacıyla operasyonel çalışmalar yürüttüğü, sahte fatura düzenleyerek 1,5 milyar TL’lik hesap hareketi gerçekleştirdiği ve yasadışı şekilde ürünler pazarladığı öğrenildi. Şüphelilerden 17’si tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilirken, 21 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve 5 kişi adli kontrol olmaksızın serbest bırakıldı. Ayrıca, vergi müfettişinin de şüpheli Neslihan Güngen ile kayıt dışı görüşme yaptığı ve bu müfettiş hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.