Sudan'da çatışma çıktı! Kaçan binlerce kişi sınırlara akın etti

Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmadan kaçan kişiler Mısır sınırındaki Arkin Sınır Kapısı'na akın etti.

Sudan'da çatışma çıktı! Kaçan binlerce kişi sınırlara akın etti
Yayınlanma:

Mısır basınında yer alan haberlere göre, Sudan'daki çatışmalardan kaçan binlerce Sudanlı ve Mısırlı ile farklı milletlerden insanlar Arkın Sınır Kapısı'nda tıkanıklık oluşturdu. Mısır tarafı, Mısır Büyükelçiliği ile koordinasyon sağlanması kaydıyla, pasaportlu Sudanlıların ülkeye girişini kolaylaştırmak için bazı yasal prosedürler uygulamıştır. Sudan'dan gelenleri Mısır'ın güneyindeki Asvan kentine ulaştırmak için sınır kapısına otobüsler getirildi. Mısır ve Sudan makamları tarafından sınıra gelen insan sayısına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. 23 Nisan'da Mısır Dışişleri Bakanlığı, Sudan'dan 436 vatandaşını tahliye ettiğini açıkladı.

Sudan'ın başkenti Hartum ve diğer şehirlerde 15 Nisan sabahı ordu ile paramiliter HDK arasında silahlı çatışmalar başlamıştı. Ordu ile HDK arasında "HDK'nin tamamen orduya katılmasını" öngören askeri güvenlik reformu konusunda son birkaç aydır yaşanan anlaşmazlık, sıcak çatışmaya dönüşmüştü. Sudan Dışişleri Bakanlığı, Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'ın, orduyla çatışan HDK'nin feshedilmesi ve devlete karşı isyancı güç ilan edilmesi kararı aldığını, bu esasa göre davranılacağını bildirmişti.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi, Sudan'daki çatışmalarda şimdiye kadar en az 427 kişinin öldüğünü, 3 bin 700'den fazla kişinin yaralandığını açıklamıştı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.