Süper Kupa için Suudi yetkililerden ilk resmi açıklama

Suudi Arabistan'da bu akşam oynanacak derbi maçı, gün boyu yaşanan 'Atatürk' krizinin aşılamaması nedeniyle iptal edildi. Riyadh Season, erteleme kararının ardından açıklama yaptı: "İki takım da anlaşmaya uymaması üzücü oldu."

Süper Kupa için Suudi yetkililerden ilk resmi açıklama
Yayınlanma:

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da bu akşam oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesinde, gün boyunca devam eden "İstiklal Marşı" ve "Atatürk pankartı" krizi çözülemedi. Krizin ardından maçın organizatörü olan ve Suudi Arabistan Devleti destekli turizm şirketi Riyadh Season, erteleme kararının hemen ardından bir açıklama yaptı.

Riyadh Season'ın açıklamasında, "Anlaşmaya rağmen, iki takımın anlaşmaya uymaması üzücü oldu ve bu da maçın yapılamamasına yol açtı" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti ile olan kardeşlik ilişkilerine vurgu yapılarak, spor sahalarının bu ilişkilerin bir parçası olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Öncelikle, kardeşimiz Türkiye Cumhuriyeti ile çeşitli alanlardaki yakın ilişkilerimizden duyduğumuz gururu vurgulamak isteriz. Bunların arasında spor sahaları da vardır. Maçın, uluslararası futbol yönetmelikleri ve düzenlemelerine uygun olarak zamanında ve herhangi bir slogan olmaksızın gerçekleşmesini bekliyorduk. Özellikle, bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu ile yapılan hazırlık toplantıları çerçevesinde anlaşmaya varılmış ve uluslararası yönetmeliklere uyulması gerektiği vurgulanmıştı.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli marşı ve statüsünün tanınması için stadyum içinde ve tribünlerde Türk bayraklarının sergilenmesi konusunda anlaşmıştık. Ancak, bu anlaşmaya rağmen, iki takımın anlaşmaya uymaması üzücü oldu ve bu da maçın yapılamamasına yol açtı."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.