Suriye'de Türk bayrağına saldıran şahıs MİT tarafından yakalandı

Güvenlik kaynakları tarafından yapılan açıklamada, Suriye’nin El Bab şehrinde Türk bayrağına yönelik provokasyonda bulunan 2007 doğumlu bir kişinin yakalandığı bildirildi.

Suriye'de Türk bayrağına saldıran şahıs MİT tarafından yakalandı
Yayınlanma:

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yürütülen çalışmalar sonucu yakalanan şahıs, Türk jandarmaları tarafından alınan ifadesinde suçunu itiraf etti ve kendisini azmettiren akrabasının da adını verdi. Bu kişinin yakalanması için de çalışmalar başlatıldı.

Güvenlik kaynakları tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Bağımsızlığımızın sembolü olan bu vatan uğruna onca şehit kanı dökülerek rengini alan Türk bayrağına yönelik provokasyonda bulunanlar da yakalanmıştır. Türkiye'de 30 Haziran gecesi Kayseri'de başlayan ve ardından diğer illere sıçrayan Suriyeli mültecilere ait ev ve işyerlerine yönelik eylemler sonrasında Suriye’nin kuzeyinde Türkiye karşıtı protestolar meydana gelmiştir. Türk bayrakları yakılmış, Türk plakalı araçlara saldırılmış, Türk askerlerine karşı eylemler düzenlenmeye çalışılmıştır. Milli İstihbarat Teşkilatı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Emniyet Güçleri yapılan bu hareketlere karşı sessiz kalmamış, gerekli adımları en sert şekilde atmış ve olayları provoke edenleri bir bir yakalamış, yakalamaya da devam etmektedir."

BAYRAĞIMIZA SAYGISIZLIK AFFEDİLMEYECEK

"Türk Bayrağı bizim kutsalımızdır. Bağımsızlığımızın sembolü olan bu vatan uğruna onca şehit kanı dökülerek rengini alan Türk bayrağına yönelik provokasyonda bulunanlar da yakalanmıştır. Kirli ellerini Türk bayrağına süren şahıs, 'Türk bayrağına saldırdım, çok pişmanım, Türk halkından özür diliyorum' şeklinde ifadesinde özür dilemiştir."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.